Stiri de ultima ora
Acasa / Actualitate International / Violențe în Venezuela, Rusia și Franța

Violențe în Venezuela, Rusia și Franța


Incidente grave în mai multe țări de Ziua internațională a muncii. Venezuela stă pe un butoi cu pulbere. Preşedintele ţării şi liderul opoziţiei cheamă din nou oamenii în stradă, după cele mai dure ciocniri între civili și forțele de ordine acest an. În Rusia au avut loc un protest anti Putin iar la Paris vestele Galbene au avut din nou conflicte cu forțele de ordine. 


Peste 100 de persoane au fost rănite în Caracas. Violenţele au fost declanşate de anunţul lui Juan Guaido că este gata să preia puterea.

Imediat, soldaţii care trecuseră de partea lui şi susţinătorii civili au fost asediaţi de armată. După câteva ore, preşedintele Nicolas Maduro a anunţat respingerea unei lovituri de stat. 

În Rusia, au fost zeci de arestari la un protest anti-Putin.  Peste 60 de persoane au fost reținute în timpul manifestațiilor de 1 Mai din Sankt Petersburg, anunta AFP, care citeaza o organizație specializată în monitorizarea arestărilor, OVD-Info.

Peste 2.000 de persoane au participat la protestul autorizat de autoritățile locale în centrul celui de-al doilea cel mai mare oraș din Rusia. Au participat inclusiv partizani ai liderului opoziției Alexei Navalnîi. 

La Paris, vestele Galbene au sărbătorit 1 mai prin bătăi cu forţele de ordine.  Scandalul a pornit după ce manifestanţii au aruncat cu pietre în jandarmi, care au răspuns la rândul lor cu gaze lacrimogene. Sute de oameni au fost reţinuţi temporar, iar cel puţin 150 au ajuns în arest. Vestele Galbene au distrus și mai multe maşini. 


Fanatik.ro


Ce i-a dus iubitul lui Razvan Ciobanu la priveghi. Care e semnificatia florilor si de ce aduc probleme de sanatate


Fanatik.ro


Familia lui Razvan Ciobanu, decizie fara precedent! Prietenii NU AU VOIE sa il vada! De ce au ales asta


Stirile PRO TV


Mergi Sus