Stiri de ultima ora
Acasa / Actualitate International / Violențe în Venezuela, 100 de răniți

Violențe în Venezuela, 100 de răniți


Venezuela, aproape de războiul civil
Venezuela, aproape de războiul civil

Venezuela stă pe un butoi cu pulbere. Preşedintele ţării şi liderul opoziţiei cheamă din nou oamenii în stradă, după cele mai grave incidente din acest an. Peste 100 de oameni au fost răniţi în urma violenţelor din Caracas, acolo unde armata a deschis focul împotriva manifestanţilor anti-Guvern.


Pe străzile din Caracas, susţinătorii autoproclamatului preşedinte Juan Guaido au fost fugăriţi de armată până târziu în noapte. Asta după ce soldaţii au folosit gaze lacrimogene şi muniţie de război pentru dispersarea protestatarilor. La un moment dat, un vehicul militar a intrat în mulţime. 

Violenţele au fost declanşate de anunţul lui Juan Guaido că este gata să preia puterea. Imediat, soldaţii care trecuseră de partea lui şi susţinătorii civili au fost asediaţi de armată.

După câteva ore, preşedintele Nicolas Maduro a anunţat respingerea unei lovituri de stat. 

De cealaltă parte, liderul opoziţiei spune că lupta nu s-a încheiat. 

Pe plan extern, Statele Unite au ameninţat Cuba cu sancţiuni dure dacă mai continuă să susţină militar regimul Maduro. Secretarul de stat american a susţinut chiar că Nicolas Maduro avea un avion gata de decolare către Cuba, dar informaţia a fost dezminţită de Caracas. 


Fanatik.ro


Dan Negru, ATAC FURIBUND dupa moartea lui Razvan Ciobanu: Tot cu TARANUL roman...


Fanatik.ro


Doliu in muzica romaneasca! S-A STINS. Cantaretul A MURIT in urma cu putin timp...


Stirile PRO TV


Ce mesaj i-a dat Răzvan Ciobanu Vicăi Blochina de la mare

Mergi Sus