Stiri de ultima ora
Acasa / Actualitate International / Violențe în Rusia: Peste 120 de persoane, arestate pentru că au scandat sloganuri anti-Putin

Violențe în Rusia: Peste 120 de persoane, arestate pentru că au scandat sloganuri anti-Putin


Peste 120 de persoane au fost arestate în timpul manifestațiilor de 1 Mai în Rusia, pentru că au scandat sloganuri anti-Putin, polițiștii folosind de multe ori forță extremă pentru a-i lua în custodie pe oameni, informează organizația OVD-Info, specializată pe monitorizarea arestărilor. Peste 60 protestatari au fost reținuți doar la Sankt Petersburg, relatează AFP și Reuters.


Poliția a reținut în mod brutal mai multe persoane, târâindu-le în dube, potrivit martorilor Reuters. Unii dintre protestatari aveau pancarte cu mesaje precum ”Pentru alegeri corecte”, ”Putin nu este etern”.

Peste 2.000 de persoane au participat la o manifestație autorizată de autoritățile locale din Sankt Petersburg, inclusiv partizani ai liderului opoziției Alexei Navalnîi.

Unii dintre manifestanți aveau portrete ale președintelui sur, strigând în același timp ”Putin este un hoț”, provocând intervenția forțelor de ordine.

Poliția a arestat mai mulți manifestanți, inclusiv din cei care au scandat sloganuri ostile față de Vladimir Putin, în timp ce ceilalți protestatari strigau ”fasciștilor” sau ”nu ne veți speria”, potrivit unui corespondent AFP.

Peste 60 de persoane au fost arestate, inclusiv deputatul local al opoziției Maxime Reznik, potrivit OVD-Info. Poliția nu a vrut să dea numărul protestatarilor arestați.

Sursa: hotnews.ro


Fanatik.ro


Familia lui Razvan Ciobanu, decizie fara precedent! Prietenii NU AU VOIE sa il vada! De ce au ales asta


Fanatik.ro


Dan Negru, ATAC FURIBUND dupa moartea lui Razvan Ciobanu: Tot cu TARANUL roman...


Stirile PRO TV


Mergi Sus