Stiri de ultima ora
Acasa / Tehnologie / VIDEO Proiect SF. Drumul care "încarcă" mașinile electrice

VIDEO Proiect SF. Drumul care "încarcă" mașinile electrice


Suedia testează o nouă tehnologie de încărcare wireless a electricelor în timpul circulației pe drumurile publice.


Suedia a demarat un proiect pilot prin care va testa un sistem de încărcare wireless pentru mașinile electrice în timp ce acestea circulă pe un drum public. Pe o distanță de 2 kilometri, bateriile electricelor vor putea fi încărcate prin conectarea la o serie de receptori aflați sub asfalt. Costul acestui proiect este de aproximativ 10 milioane de euro.

Cu toate că mașinile electrice au o cotă de piață destul de mică la ora actuală, cei mai mulți dintre producătorii auto se concentrează asupra dezvoltării viitoarelor vehicule electrice în anii ce urmează. La fel de preocupate sunt și multe dintre țările europene, care alocă bugete tot mai mari pentru dezvoltarea infrastructurii de încărcare.

Este deja cunoscut interesul nordicilor pentru mașini electrice, Norvegia fiind una dintre cele mai mari piețe europene pentru acest tip de vehicule.

La rândul lor, suedezii continuă să-și manifeste dorința de dezvoltare a infrastructurii cu ajutorul unui nou proiect pilot care va fi desfășurat în Gotland, o insulă din Marea Baltică aflată în componența Suediei.

Ce presupune proiectul? O porțiune de aproape 2 kilometri dintre aeroport și centrul orașului Visby va fi electrificată astfel încât să permită încărcarea wireless a mașinilor electrice atunci când acestea trec pe deasupra unor receptori aflați sub asfalt. Tehnologia este furnizată de start-up-ul israelian Electreon.

Unul dintre obiectivele proiectului este testarea tehnologiei pentru încărcarea vehiculelor comerciale electrice în mai multe condiții de vreme, respectiv în toate anotimpurile. În teorie, această tehnologie ar putea permite scăderea capacității bateriilor și a prețului mașinilor electrice, dar și nevoia de multe puncte de încărcare. 

Cel mai mare impediment este refacerea drumurilor astfel încât acestea să ascundă sub asfalt receptorii de încărcare pe mijlocul benzilor de circulație. Pentru acest proiect pilot, bugetul este estimat la circa 10 milioane de euro.

[embedded content]


Fanatik.ro


Florin Piersic, candidat la PREZIDENTIALE?! Mesaj TRANSANT al actorului pentru PSD


Fanatik.ro


Codruta Kovesi, lovitura de GRATIE! Va fi procuror european. Antunul facut de STRAINI. ULTIMA ORA


Stirile PRO TV


Detaliul care i-a înnebunit pe fanii lui Kim Kardashian. Ce a postat vedeta. FOTO

Mergi Sus