Stiri de ultima ora
Acasa / Politica / UNPR îi răspunde lui Orban în scandalul mitingului de la Focșani: ”Nu organizăm, nu participăm”

UNPR îi răspunde lui Orban în scandalul mitingului de la Focșani: ”Nu organizăm, nu participăm”


UNPR îl anunță pe Ludovic Orban că nu participă la mitingul de la Focșani, așa cum susținuse liderul liberal, și că, în plus, partidul merge singur în alegerile pentru Parlamentul European.


”Referitor la afirmațiile președintelui PNL, Ludovic Orban, potrivit cărora UNPR ar participa la un miting și un marș organizat în municipiul Focșani, alături de PSD și ALDE, facem următoarele precizări:

Uniunea Națională pentru Progresul României nu organizează și nu participă în această perioadă la manifestări organizate în municipiul Focșani.

Noi am anunțat oficial, în urmă cu mai multă vreme, că UNPR merge singur în alegerile pentru Parlamentul European și deschide lista cu două glorii ale sportului românesc, Ilie Nastase și Anghel Iordănescu.

Îi solicităm președintelui PNL să înceteze să dezinformeze populația prin lansarea de informații false, care pot induce în eroare opinia publică în legătură cu activitatea și politica UNPR. Înțelegem că și utilizarea acestui gen de afirmații face parte din jocul politic făcut de unii politicieni în campania electorală.
Nu suntem de acord cu astfel de practici și, ca atare, le respingem, considerând că românii merită o campanie electorală – și o politică, în general – curată și corectă, care respectă cetățenii și dreptul lor la o informare bazată pe adevăr și la a vota în cunoștință de cauză”, precizează UNPR.

Liderul PNL Ludovic Orban a avertizat că organizarea unui miting PSD la Focșani, în aceeași zi și același interval orar cu cel al PNL, riscă să provoace o ”bătălie de la Focșani”. 

“Vă aduceți aminte că am avut un miting și un marș în Alexandria. Autoritățile PSD-iste din Alexandria și din județul Teleorman ne-au interzis desfășurarea oricărei acțiuni publice la care avem dreptul, era vorba despre prezentare a candidaților către toți membrii și simpatizanții PNL din Alexandria, ne-au interzis orice fel de activitate pe spațiul public ca și cum spațiul public ar fi moșia lui Dragnea sau moșia PSD-ului. 

Din nou ne izbim de aceeași mentalitate specifică perioadei comuniste, de aceeași mentalitate pe care o au PSD-iști, că tot ceea ce este spațiu public nu aparține fiecărui cetățean și este de fapt moșia lor. Și la Vrancea, pe data de 5 mai, PNL a prevăzut organizarea unei acțiuni similare, tot într-un fief al PSD și anume organizarea unei adunări publice de prezentare a candidaților și a programului PNL, urmată de un marș prin Focșani pentru a transmite pentru cetățenii din Focșani și din județul Vrancea, mesajul Partidului Național Liberal. 

Ce a făcut PSD? Deși noi am depus solicitarea pentru miting și pentru marș în data de 23 aprilie, la data respectivă nu exista aprobată și nu exista depusă nicio cerere privitoare la vreo altă activitate politică. Primăria a aprobat în același interval oral în care se desfășoară mitingul și marșul Partidului Național Liberal, a probat o acțiune similară, un miting și un marș, pentru PSD, ALDE și UNPR. 

Atrag atenția, primarului din Municipiul Focșani și PSD în general, că este împotriva democrației și împotriva oricărei logici și bun simț, mai ales în situația actuală în care lumea este profund revoltată de catastrofa provocată de guvernare, în toate domeniile de activitate ale societății, când nervii sunt întinși, când suntem în campanie electorală, că riscă să provoace bătălia de la Focșani, că riscă să provoace conflicte, dispute, care pot să dea naștere la confruntări de stradă. Nu poți să organizezi o contra manifestație, ca pe vremea minerilor, în anii 90, în condițiile în care în mod democratic și respectând legea, Partidul Național Liberal a solicitat pe data de 5 mai organizarea unui miting și al unui marș, în aceeași dată, tu să acorzi o cerere, care nici nu știm când a fost depusă, probabil, a fost depusă alaltăieri după informațiile pe care le avem, să generezi o contra manifestație, poate, oamenii aceștia nu își dau seama care este atitudinea generală a societății românești, faptul că 85% dintre români s-au săturat de guvernarea actuală și consideră că România se îndreaptă într-o direcție greșită, că există o stare de nervozitate crescută și că riscă să provoace conflicte de stradă prin contra manifestația pe care o vor organiza. 

Partidul Național Liberal va organiza această adunare publică, de asemenea, marșul pe care l-am propus. Membrii, simpatizanții și participanții Partidului Național Liberal, care sunt oameni educați, civilizați, vor respinge orice provocare făcută de PSD, dar repet, solicitarea către PSD, renunțați la acest miting, renunțați la această contra manifestație provocatoare, renunțați la această acțiune, care riscă să degenereze în conflicte între oameni, care nu trebuie să ajungă să se lupte între ei pentru că au opțiuni politice diferite”, a declarat Ludovic Orban.


Fanatik.ro


LOVITURA DEVASTATOARE pentru Codruta Kovesi! Inspectia judiciara a luat cea mai DURA decizie


Fanatik.ro


Ipostaza intima cu Elena Udrea! Cum a fost fotografiata fosta Blonda de la Cotroceni


Stirile PRO TV


Bebeluș născut prematur, scăpat de medici din mâini. „Parcă umblau cu un sac de cartofi”

Mergi Sus