Stiri de ultima ora
Acasa / Actualitate Intern / Un vrâncean s-a trezit cu unul dintre puținii vulturi pleșuvi negri, din Europa, în curte

Un vrâncean s-a trezit cu unul dintre puținii vulturi pleșuvi negri, din Europa, în curte


Un vrâncean s-a trezit cu unul dintre puținii vulturi pleșuvi negri, din Europa, în curte
Un vrâncean s-a trezit cu unul dintre puținii vulturi pleșuvi negri, din Europa, în curte

După zeci de ani în care acestă specie nu a mai fost zărită în România, unul dintre puținele exemplare din Europa de vultur pleșuv negru (Aegypius monachus) a ajuns la Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice al Asociației pentru Conservarea Diversității Biologice din Focșani.


puizat după un zbor lung și ușor rănit la o aripă, de vulturul pleșuv negru a poposit în curtea unui localnic din localitatea Câmpineanca, județul Vrancea. Localnicul a apelat serviciul de urgență 112, un echipaj al jandarmeriei a capturat exemplarul iar aceștia au anunțat echipa de intervenție a Centrului pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice – ACDB (www.acdb.ro) din Focșani, care a preluat exemplarul de vultur pleșuv negru, oferindu-i-se îngrijirea de specialitate necesara.

Exemplarul din specia Aegypius monachus, provine din Spania, este monitorizat prin GPS și face parte dintr-un proiect de repopulare cu această specie în Bulgaria. Scopul proiectului implementat de către vecinii noștri Bulgari este să stabilească o populație de vulturii pleșuvi negrii ce cuibăresc în Bulgaria și să conecteze această populație cu sub-populațiile din aceiași specie din Balcani (Grecia), Crimeea, Alpi și Peninsula Iberică”, anunță specialiștii ACDB.

Sursa: realitateadevrancea.net


Fanatik.ro


Vintu, ajutor neasteptat pentru Dragnea: E un atac la demnitatea lui! Acei retarzi i-au...


Fanatik.ro


Ultima ora! DOLIU in presa din Romania! Jurnalistul A MURIT in somn


Stirile PRO TV


Primarul cu tabloul cu Ceaușescu în birou, de negăsit pentru explicații. Ce spune legea

Mergi Sus