Stiri de ultima ora
Acasa / Politica / Un deputat PNL vrea grevă parlamentară efectivă pentru votul prin corespondență

Un deputat PNL vrea grevă parlamentară efectivă pentru votul prin corespondență

“Am propus să intrăm în grevă efectivă pentru a încerca să determinăm PSD să ia o decizie în ceea ce privește legea votului prin corespondență. Chiar dacă sunt voci ce susțin că legea poate fi adoptată și după data de 3 noiembrie, acest lucru e discutabil, din punct de vedere legislativ. Trebuie să acționăm hotărât pentru că, altfel, riscăm să fim acuzați de complicitate la neadoptare”, a declarat vineri, într-o conferință de presă Octavian Popa, informează HotNews.ro.

În acest sens, deputatul tulcean a subliniat necesitatea adoptării acestui proiect de lege și i-a criticat pe liderii PSD pentru lipsa reacțiilor concrete de până acum.

“Votul acesta nu e un cadou făcut românilor, ci un drept al lor și o necesitate pentru România, așa cum acordarea plăților pentru transportul cadrelor didactice, care fac naveta, nu este doar în sprijinul profesorilor, ci în sprijinul învățământului în general”, a mai menționat parlamentarul tulcean.
 
Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a anunțat că, de luni, parlamentarii liberali intră în grevă japoneză, ceea ce va presupune purtarea unor banderole:

“Astăzi (marți – n.r.) am luat o decizie, aș putea să-i spun chiar extremă, din punctul de vedere al gesturilor parlamentare. O să avem, de luni, grevă japoneză a parlamentarilor. Mergem la muncă, dar vom critica povestea cu votul prin corespondență pe toate canalele”.

REALITATEA.NET – Stiri – POLITICĂ

Mergi Sus