Stiri de ultima ora
Acasa / Life Style / Un bebeluș de 10 luni a murit de rujeolă. Este al 63-lea deces

Un bebeluș de 10 luni a murit de rujeolă. Este al 63-lea deces


Un copil de zece luni a murit de rujeolă în Mehedinți. Bebelușul nu fusese vaccinat, relatează Realitatea TV. 


Este vorba despre un bebeluş de zece luni din judeţul Mehedinţi. Potrivit Centrului de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, copilul nu fusese vaccinat.

Este a 63-a persoană care moare de rujeolă, de la declanșarea epidemiei în 2016. Până ieri, erau înregistrate peste 16 mii 600 de cazuri de îmbolnăvire.

Potrivit datelor oficiale, una din patru persoane cu rujeolă are nevoie de spitalizare. Iar pentru unul dintr-o mie de bolnavi, afecţiunea este mortală. 

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat pe 22 aprilie, la Bistriţa, reluarea campaniei de informare şi vaccinare ROR, ca urmare a creşterii numărului de cazuri de rujeolă înregistrate în ultima perioadă.

Primele simptome ale rujeolei la adulți. Mergi de urgență la doctor!

“Avem în creştere numărul cazurilor de rujeolă. Am făcut anul trecut acea campanie. Se pare că, în timp ce noi făceam campania, a fost perfect dacă se duce ministrul, Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi UNICEF, facem toate judeţele. Cum am terminat campania, cum a început să crească iarăşi numărul de cazuri. Nu este simplu, de la 21 de cazuri pe săptămână ajungem la 102 din nou, semn că ne interesează din plin, dar pornim din nou campania săptămâna viitoare, în judeţul Ialomiţa”, a declarat Sorina Pintea.

Un număr de 102 cazuri de rujeolă au fost confirmate în 12 judeţe şi în Bucureşti, în perioada 15 – 19 aprilie, potrivit datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, publicate în data de 19 aprilie pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Alertă de la OMS: Numărul cazurilor de rujeolă s-a dublat la nivel mondial

Cele 102 cazuri nou confirmate au fost înregistrate în Mehedinţi – 40; Buzău – 19; Teleorman – 11; Galaţi – 8; Prahova – 7; Constanţa – 6; Bucureşti, Ilfov – câte trei cazuri; Brăila, Călăraşi, Dâmboviţa, Harghita, Ialomiţa – câte unul.

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat, de la începutul epidemiei, la copiii nevaccinaţi, scrie agerpres.ro.


Fanatik.ro


Din pacate, A MURIT! Radu Tudor a anuntat DECESUL! Paul Ionescu nu mai este printre nori


Fanatik.ro


LOVITURA DEVASTATOARE pentru Codruta Kovesi! Inspectia judiciara a luat cea mai DURA decizie


Stirile PRO TV


Bebeluș născut prematur, scăpat de medici din mâini. „Parcă umblau cu un sac de cartofi”

Mergi Sus