Stiri de ultima ora
Acasa / Actualitate International / Trump îl primește pe Viktor Orban la Casa Albă, pe 13 mai

Trump îl primește pe Viktor Orban la Casa Albă, pe 13 mai


Viktor Orban
Viktor Orban

Președintele SUA Donald Trump îl primește pe premierul Ungariei Viktor Orban la Casa Albă, pe 13 mai, precizează ministrul maghiar de Externe.


Viktor Orban va ajunge în cele din urmă la Washington, la Casa Albă, la mai bine de doi ani după ce Donald Trump, omul cu care seamănă în multe privințe, și-a preluat mandatul de președinte.

”Ei sunt o superputere, noi suntem o țară europeană medie, dar totuși, avem abordări foarte asemănătoare în multe domenii”, a declarat ministrul maghiar de Externe, Péter Szijjártó.

Șeful diplomației de la Budapesta nu a pierdut ocazia de a critica precedenta administrație americană și de a face comparație cu actuala.

”De când președintele Trump este în funcție, tentativele de amestec în problemele interne ale Ungariei au fost eliminate. Sub Obama au existat încercări vizibile de amestec în chestiunile noastre interne, încercări foarte puternice și spectaculos de vizibile”, a întărit Szijjártó.

Purtătorul de cuvânt al lui Orban a precizat că agenfa bilateralei de la Washington include cooperarea în domeniul Apărării, relațiile bilaterale, securitatea regională și securitatea enrgetică.

Zoltan Kovacs a subliniat și un posibil punct de divergență. ”Americanii trebuie să înțeleagă că, ținând cont de infrastructura existentă, suntem dependenți de resursele energetice ale Rusiei. Evident că ne încurajează să diversificăm, să cooperăm cu ei, ceea ce e bine, am fi bucuroși. Dar dacă compania lor, Exxon Mobil nu exploatează gazul, atunci ce putem, face?”, a spus Zoltan Kovacs.


Fanatik.ro


Fostul iubit al lui Razvan Ciobanu a LESINAT in biserica! Nu a mai suportat DUREREA si a CEDAT


Fanatik.ro


SOCANT! Razvan Ciobanu a folosit drogul ZOMBIE. Cum a fost filmat in plina strada. Trecatorii, ALARMATI! Imagini care va pot afecta emotional


Stirile PRO TV


Sansa din „Game of Thrones” s-a căsătorit în secret, în Las Vegas. A dat-o de gol un DJ. FOTO

Mergi Sus