Stiri de ultima ora
Acasa / Actualitate International / Trei militari ruși ar fi murit în Siria. Moscova neagă vehement informațiile

Trei militari ruși ar fi murit în Siria. Moscova neagă vehement informațiile


Cel puţin trei militari ruşi care luptau alături de forţele subordonate regimului Bashar al-Assad au fost ucişi în confruntări în Siria, alţii fiind răniţi, anunţă surse militare proguvernamentale citate de ziarul Le Figaro și de Reuters.

Confruntările au avut loc luni seară în regiunea Latakia, situată în vestul Siriei, pe malul Mării Mediterane, notează Mediafax.

Obuze lansate de insurgenţi au căzut într-o zonă în care erau militari ruşi ce luptau alături de serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad. Cel puţin 20 de militari ruşi se aflau în poziţia atacată, în zona Nabi Younis. Cel puţin trei militari ruşi au murit, iar alţii au fost răniţi, conform unor surse proguvernamentale siriene.

Dacă informaţiile vor fi confirmate, acestea ar fi primele pierderi ruse înregistrate de la iniţierea raidurilor aeriene în Siria, pe 30 septembrie.

Ministerul Apărării de la Moscova a negat vehement informațiile. “În urma unor informații furnizate de presa occidentală cu privire la presupusa moarte a unor militari ruși în Siria, declarăm: nu există victime printre membrii Forțelor Armate Ruse din Siria”, a anunțat un comunicat citatd e Sputnik News.  

REALITATEA.NET – Stiri – EXTERN

Mergi Sus