Stiri de ultima ora
Acasa / Life Style / Tragedia din Colectiv. Starea pacienţilor: 14 răniţi, în stare critică. 71 persoane, încă internate

Tragedia din Colectiv. Starea pacienţilor: 14 răniţi, în stare critică. 71 persoane, încă internate


La ora actuală, 71 de tineri răniţi în incendiul produs în clubul Colectiv sunt în continuare internaţi în spitalele din Bucureşti. În timp ce unii dintre ei sunt în stare critică, iar medicii sunt rezervaţi cu privire la şansele lor de supravieţuire, alţii vor fi externaţi în această săptămână, după ce starea lor s-a îmbunătăţit.

UPDATE. 

UPDATE. Opt pacienți internați la Spitalul Universitar au leziuni ale membrelor și au inceput un porogram de kinetoterapie. Aceștia vor fi externați în viitorul apropiat. 

UPDATE. Şase persoane în strare gravă, la Spitalul Floreasca

Şase persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv sunt în continuare internate în Spitalul Floreasca, toate fiind în stare foarte gravă, la Terapie Intensivă, a declarat, luni, medicul Raluca Moldoveanu.

“În total, au rămas internaţi la noi, pe secţia de Terapie Intensivă, şase pacienţi în stare foarte gravă”, a spus dr. Raluca Moldoveanu.

Reprezentantul Spitalului de Urgenţă Floreasca din Capitală a precizat că deocamdată nu se ştie dacă dintre cei şase răniţi va mai fi transferat cineva în străinătate.

Printre cei zece pacienţi transferaţi duminică la spitale din Marea Britanie este şi Cristian Daniel Mitroi, care după incendiul din Clubul Colectiv a fost internat la Spitalul Floreasca. Tot de la Spitalul Floreasca a fost transferat, duminică, într-un spital din Israel, Cătălin Mircea Ilniţchi.

Spitalul Elias: Șapte răniți de la Colectiv mai sunt internați, doi în stare gravă

Șapte răniți în incendiul din clubul Colectiv mai sunt internați în Spitalul Elias, dintre care trei pe Secția de chirurgie plastică și patru la Terapie Intensivă, doi în stare gravă.

“La spitalul nostru mai sunt internați 7 pacienți. Dintre aceștia, trei sunt în Secția de Chirurgie Plastică, au evoluție favorabilă și doar unul dintre ei va necesita intervenție chirurgicală de grefare. În Secția de Terapie Intensivă se mai află 4 pacienți, dintre care doi în stare gravă, traheostomizați și ventilați mecanic. Unul dintre aceștia era selecționat pentru a fi transferat într-un spital în Norvegia, însă, în cursul zilei de ieri, performanțele sale respiratorii s-au deteriorat semnificativ. Din acest motiv, pentru siguranța pacientului, împreună cu echipa medicală de transport, s-a hotărât renunțarea la deplasare, urmând ca reevaluările ulterioare să stabilească dacă va putea suporta la un moment dat transportul”, precizează sursa citată.

Potrivit reprezentanților unității medicale, prognosticul rămâne rezervat pentru bolnavii din Terapie Intensivă.

În ceea ce privește pacienții fără probleme respiratorii aceștia evoluează favorabil și unul dintre ei va fi supus luni intervenției chirurgicale.

UPDATE. Starea pacienţilor internaţi la Spitalul SRI este favorabilă

Cei doi pacienți români de la Spitalul SRI-ului, cu vârstele de 30, respectiv 44 de ani, au o stare generală bună și sunt stabili hemodinamic și respirator. Evoluția în cazul celor doi este favorabilă. Astăzi au fost transferați de la terapie intensivă în secția de chirurgie plastică și reparatorie.

83 de persoane rănite mai sunt internate

În spitalele din Capitală sunt internate, luni, 83 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, dintre care 15 sunt în stare critică, şase în stare gravă şi 61 sunt stabilizaţi.

Toţi cei şapte pacienţi răniţi în incendiul din clubul Colectiv care mai sunt internaţi la Spitalul Militar sunt în secţia de Chirurgie Plastică, în stare bună, staţionară şi se pot alimenta, a declarat, luni, managerul unităţii sanitare, colonel medic Florentina Radu-Ioniţă.

“Avem şapte pacienţi care sunt toţi pe secţia de Chirurgie Plastică, sunt staţionari, au fost grefaţi, pansaţi, continuă pansamentele. Toţi pacienţii care sunt pe Chirurgie Plastică se pot alimenta cu aliment specifice, au o stare generală bună. Asta este partea bună a lucrurilor”, a spus directorul general al Spitalului Militar Central.

Dintre cei 83 de răniţi, la Spitalul de Arşi sunt 17 pacienţi, la Spitalul “Bagdasar-Arseni” – 16, la Spitalul de Copii “Grigore Alexandrescu” – 6, la Spitalul “Sfântul Ioan” – 6, la Spitalul Elias – 8, la Spitalul Militar Central – 7, la Spitalul “Sfântul Pantelimon” – 2, la Spitalul Floreasca – 6, la Spitalul Universitar de Urgenţă – 10, la Spitalul Gerota – 3 (un pacient a revenit în 5 noiembrie pentru că nu se simţea bine), la Spitalul SRI “Agrippa Ionescu” – 2, potrivit ultimelor date, transmise luni dimineaţă.

În urma incendiului din clubul Colectiv, din 30 octombrie, au decedat 45 de persoane şi alte aproximativ 150 au fost rănite şi internate în spitale din Capitală, conform Mediafax.

Dintre pacienţii internaţi în spitale din Capitală, 35 au fost transportaţi spre unităţi sanitare din străinătate, însă trei au decedat. Ultimul a fost bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, care murit, duminică seară, după ce a intrat în stop cardiorespirator în aeronava care îl transporta la o clinică din Elveţia şi care a fost întoarsă din drum. Alţi doi răniţi au decedat sâmbătă, după ce au ajuns în Olanda.

REALITATEA.NET – Stiri – SĂNĂTATE

Mergi Sus