Stiri de ultima ora
Acasa / Actualitate International / Topul celor mai arătoşi lideri politici externi. Justin Trudeau, premierul desemnat al Canadei

Topul celor mai arătoşi lideri politici externi. Justin Trudeau, premierul desemnat al Canadei


1. Justin Trudeau este noul premier desemnat al Canadei. Acesta este casatorit şi are trei copii. Trudeau este fiul fostului premier Pierre Eliott Trudeau, care va forma viitorul guvern canadian, a obţinut o victorie zdrobitoare la legislativele de luni, punând capăt unui deceniu de putere conservatoare. „Voi fi prim-ministrul tuturor canadienilor”, a lansat luni seară Justin Trudeau în faţa unei mulţimi exuberante. Amploarea victoriei permite liberalilor să dispună de o largă majoritate cu 184 de locuri din totalul de 338 în Camera Comunelor din Ottawa. O majoritate care le permite liberalilor să ducă o politică bazată pe platforma lor electorală, cu obiectivul de replasare a Canadei pe eşichierul mondial.

După ce a fost desemnat, noul șef al guvernului canadian l-a informat pe președintele SUA Barack Obama cu privire la decizia sa de a sista participarea țării la atacurile aeriene împotriva organizației teroriste care controlează teritorii importante din Siria și Irak.

Justin Trudeau își anunțase intenția de a retrage avioanele CF-18 încă din campania electorală. Misiunea aeronavelor era programată să dureze până în martie 2016. Trudeau nu a oferit un nou termen pentru sfârșitul misiunii.

Premierul desemnat a anunțat că va menține programul de instruire a militarilor din Irak. În același timp, Trudeau a promis că țara sa va primi 25.000 de refugiați sirieni.  

2. Alexis Tsipras, premierul Greciei, are 4 de ani si este casatorit.  Din 2009 până în 2015 Tsipras a fost deputat în parlamentul Greciei și lider al Coaliției Stângii Radicale (SYRIZA). În 2015 a fost inclus în lista celor mai influente 100 de persoane din lume, redactată de revista TIME.Fiind învestit în funcția de premier la vârsta de 40 de ani, Tsipras a devenit cel mai tânăr prim-ministru al Greciei din ultimii 150 de ani.[5][6] De asemenea, Tsipras este primul prim-ministru al Greciei care a depus jurământul de învestire în funcție într-o ceremonie civilă și nu într-una religioasă, întrucât el este ateu.[

3. Yanis Varoufakis a fost ministrul grec al Finanţelor până pe 6 iulie 2015.Varoufakis s-a născut pe 24 martie 1961, la Atena. Este absolvent al şcolii private Moraitis, care a dat numeroşi membri ai elitei politice şi economice greceşti.

Tatăl său, Giorgos Varoufakis, în vârstă de 89 de ani, este preşedintele Halyvourgiki, un gigant industrial grecesc.

Acest trecut relativ privilegiat nu l-a împiedicat pe Varoufakis să devină un marxist liberarian şi să spună că “Marx este reponsabil de elaborarea perspectivei mele asupra lumii în care trăim, din copilărie şi până azi”.

După ce şi-a luat doctoratul la Universitatea din Essex, el a petrecut doi ani predând la această universitate şi la University of East Anglia. Însă a treia victorie a lui Margaret Thatcher, în 1987, s-a dovedit prea mult pentru Varoufakis, care a început să-şi “plănuiască evadarea” din Marea Britanie.

4. Manuel Valls, premierul Franţei este casatorit. Începând cu 31 martie 2014, deține funcția de prim-ministru al Franței, in locul lui Jean-Marc Ayrault. Este licențiat în istorie si este tatal a patru copii. Din 2001 este primar al orașului Evry, iar în 2012 este numit ministru de Interne. Pe data de 31 martie 2014, este desemnat oficial de cǎtre Președintele socialist al Franṭei, François Hollande, în funcția de prim-ministru și îndemnat sǎ formeze un nou guvern.

5. Mattteo Renzi, premierul Italiei, este casatorit si are trei copii. Este bun prieten cu Victor Ponta.

REALITATEA.NET – Stiri – EXTERN

Mergi Sus