Stiri de ultima ora
Acasa / Actualitate International / Tensiuni la Paris. Poliția a folosit gaze lacrimogene, mai multe persoane au fost arestate

Tensiuni la Paris. Poliția a folosit gaze lacrimogene, mai multe persoane au fost arestate


Parisul a fost luat cu asalt cu ocazia manifestațiilor anuale de 1 mai, poliția întâmpinându-i pe demonstranți cu gaze lacrimogene. Oamenii protestează față de politicile președintelui Emmanuel Macron. 


Sindicatele și așa-zisele ”veste galbene” au ieșit în stradă, miercuri, în capitala țării, dar și în alte orașe din Franța, la câteva zile după ce Macron a prezentat noile măsuri privind reducerea taxelor, o reducere care va costa bugetul în jur de 5 miliarde de euro.

Reuters relatează, citând martori, că poliția a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa un grup de protestatari purtând măști. Unii manifestanți au ripostat aruncând cu proiectile în polițiști. Imaginile difuzate de o televiziune arată o camionetă în flăcări.

Poliția franceză a avertizat că ar putea exista ciocniri violente cu ocazia manifestațiilor tradiționale de 1 mai, grupuri anarhiste de extremă dreapta, cum ar fi Black Blocs, inflitrându-se în mulțime.

Autoritățile se așteptau ca în jur de 2.000 de membri ai acestei grupări să participe la manifestații, iar polițitșii au reținut deja 88 de persoane în cursul dimineții de miercuri. De asemenea, vestele galbene s-au implicat adesea în violențe de la declanșarea mișcării în noiembrie anul trecut.

Sursa: hotnews.ro


Fanatik.ro


Familia lui Razvan Ciobanu, decizie fara precedent! Prietenii NU AU VOIE sa il vada! De ce au ales asta


Fanatik.ro


Dan Negru, ATAC FURIBUND dupa moartea lui Razvan Ciobanu: Tot cu TARANUL roman...


Stirile PRO TV


Moștenitoarea unui imperiu al modei, confundată cu o prostituată. Reacția tinerei

Mergi Sus