Stiri de ultima ora
Acasa / Politica / Tăriceanu, atac furibund: Lazăr trebuia demis. Nu pensie grasă, ci dosar penal!

Tăriceanu, atac furibund: Lazăr trebuia demis. Nu pensie grasă, ci dosar penal!


Preşedintele Senatului consideră că procurorul general, Augustin Lazăr, trebuia “să dea socoteală” şi “demis pentru faptele sale” şi nu lăsat să se pensioneze.


“Pentru că postarea mea pe Twitter, conform căreia Klaus Iohannis a cumpărat tăcerea lui Augustin Lazăr cu o pensie uriaşă, a stârnit multe reacţii, mă văd obligat să fac precizări suplimentare. Augustin Lazăr trebuia demis pentru faptele sale şi nu lăsat să se pensioneze, cocoşat de premii şi distincţii, în orice caz nu cu o pensie imensă. Augustin Lazăr a făcut la Aiud poliţie politică şi trebuie să dea socoteală pentru faptele sale. Nu pensie grasă deci, ci dosar penal”, a scris joi Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

El a reamintit că, în 2008, ca premier, a emis Ordonanţa 24 privind deconspirarea Securităţii, în al cărei preambul scria: “În perioada de dictatură comunistă, cuprinsă între 6 martie 1945-22 decembrie 1989, PCR a exercitat, în special prin intermediul Securităţii, o permanentă teroare împotriva cetăţenilor ţării, drepturilor şi libertăţilor lor fundamentale”. Articolul 2 al Ordonanţei stabilea şi unele definiţii, printre care cea pentru colaborator al Securităţii – persoana care a furnizat informaţii, indiferent sub ce formă, precum note şi rapoarte scrise, relatări verbale consemnate de lucrătorii Securităţii, prin care se denunţau activităţile sau atitudinile potrivnice regimului totalitar comunist şi care au vizat îngrădirea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului şi pentru asimilaţi colaboratorilor – persoanele care, având competenţe decizionale, juridice ori politice, au luat decizii, la nivel central sau local, cu privire la activităţile Securităţii ori cu privire la activitatea altor structuri de represiune ale regimului totalitar comunist, care au vizat îngrădirea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului.

Tăriceanu subliniază că “procurorul comunist Augustin Lazăr, ‘având competenţe decizionale juridice’, a respins repetat eliberarea unor deţinuţi politici, constatând, ca preşedinte al comisiei de eliberare, că respectivii deţinuţi nu şi-au revizuit atitudinile anticomuniste”, lucru care îl “transforma, în mod automat, în colaborator al Securităţii ca poliţie politică”.

“Augustin Lazăr a declarat pe propria răspundere, ca procuror – aşa cum îl obligă ordonanţa sus pomenită – că nu a colaborat cu Securitatea. Acum, faptele recunoscute chiar de el îl contrazic flagrant. Pentru această minciună, Augustin Lazăr trebuie să suporte rigorile legii, conform falsului în declaraţii prevăzut de Codul penal. În loc de asta, asistăm la invitarea sa onorantă azi, la Palatul Cotroceni, alături de preşedintele României, la ceremonia de învestire a tinerilor magistraţi. Într-adevăr, li se oferă un exemplu minunat de moralitate”, şi-a încheiat Tăriceanu postarea de pe Facebook.

Miercuri dimineaţă, Tăriceanu a scris pe Twitter: “Klaus #Iohannis cumpără tăcerea lui Lazăr cu o pensie grasă! #România lucrului bine făcut!”.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat, joi, cererea de pensionare depusă de procurorul general Augustin Lazăr, au precizat, pentru AGERPRES, surse din CSM. 


Fanatik.ro


Liviu Dragnea, scandal URIAS la Suceava! Ce i-a transmis unui om. Camerele au prins momentul VIDEO


Fanatik.ro


Viorica Dancila a GAFAT din nou. Greseala facuta in sedinta de guvern, de fata cu toti ministrii


Stirile PRO TV


Un român prins într-un ambuteiaj a aflat că iubita lui a murit în accidentul care bloca drumul

Mergi Sus