Stiri de ultima ora
Acasa / Actualitate International / SUA nu vrea o schimbare de regim în Iran pe cale militară

SUA nu vrea o schimbare de regim în Iran pe cale militară


Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a afirmat că ţara sa nu intenţionează o schimbare de regim în Iran pe cale militară, relatează luni portalul american Axios, citat de EFE şi mass-media ruse.


Pompeo a făcut această declaraţie într-o întâlnire recentă cu uşile închise cu membri ai comunităţii americano-iraniene la hotelul Renaissance Dallas (statul Texas), conform Axios, care citează trei surse prezente la această întâlnire.

În cursul acestei reuniuni, şeful Departamentului de Stat a ţinut un scurt discurs în deschidere, trecând imediat la o sesiune de întrebări şi răspunsuri.

Unul dintre participanţi l-a întrebat care ar fi opţiunea dacă nu va exista nicio schimbare în sistemul politic din Republica Islamică, la care Pompeo a răspuns: ‘Suntem atenţi să nu utilizăm limbajul schimbării de regim’, insistând că administraţia preşedintelui Donald Trump nu va interveni militar în Iran.

Întrebat dacă SUA au luat în calcul o lovitură de stat în această ţară, Mike Pompeo a răspuns evaziv, potrivit EFE.

‘Chiar dacă ar fi fost luată în considerare, credeţi că v-aş spune?’, a spus el în glumă.

‘Misiunea noastră este de a le oferi oportunitatea, capacitatea de a crea oportunităţi, de a crea acest lucru, de a oferi sprijin pentru tranziţie’, a adăugat Pompeo, potrivit căruia Washingtonul este interesat ca la conducerea Iranului să se afle ‘un grup de lideri nerevoluţionari’.

În mai 2018, Washingtonul a decis să denunţe tratatul nuclear semnat cu Iranul în 2015, afirmând că Teheranul profită de acest acord pentru dezvoltarea programului său de înarmare nucleară, abordare respinsă de celelalte ţări semnatare: Rusia, China, Franţa, Marea Britanie şi Germania.

Drept urmare, SUA au reinstituit sancţiunile împotriva Iranului şi au inclus, printre altele, pe lista sa de organizaţii teroriste Corpul Gărzilor Revoluţionare iraniene.


Fanatik.ro


Cu el a avut o RELATIE INTERZISA Zoe Ceausescu! Cum au vrut sa-l OMOARE Nicolae si Elena Ceausescu pe iubitul fiicei lor


Fanatik.ro


Florin Piersic, candidat la PREZIDENTIALE?! Mesaj TRANSANT al actorului pentru PSD


Stirile PRO TV


Detaliul care i-a înnebunit pe fanii lui Kim Kardashian. Ce a postat vedeta. FOTO

Mergi Sus