Stiri de ultima ora
Acasa / Business / Stat vs corporatie: Una dintre cele mai mari tari din lume cere daune de 100 mil. $ de la Nestle

Stat vs corporatie: Una dintre cele mai mari tari din lume cere daune de 100 mil. $ de la Nestle

brands-landing-family.jpg

Un mare stat asiatic cere daune de aproape 100 milioane de dolari de la grupul elvetian Nestle, dupa ce a fost descoperit plumb in exces in taiteii Maggi, fapt care a dus la o campanie masiva de retragere a produsului din piata.

Nestle devine astfel prima companie straina careia India ii cere sa plateasca daune, in numele consumatorilor.

Plangerea impotriva Nestle, formulata de India in numele consumatorilor din tara, a fost depusa la National Consumer Disputes Redressal Commission (NCDRC), scrie Business Insider.

Dar inainte ca NCDRC sa se pronunte asupra valorii daunelor, Executivul indian a decis sa stabileasca nivelul acestora la aproape100 milioane de dolari.

Un purtator de cuvant al Nestle din New Delhi a spus ca reprezentantii companiei se vor putea pronunta asupra acestui aspect abia dupa ce vor primi citatia conform carora au fost reclamati la NCDRC.

Nestle se afla in centrul unui scandal alimentar din India, dupa ce autoritatile dintr-o zona nordica a tarii au descoperit in luna mai plumb in exces in pungile de taitei Maggi.

Compania a retras atunci acest brand din magazinele indiene si a contestat rezultatele testelor autoritatilor din aceasta tara la Curtea Suprema de Justitie din Mumbai.

DailyBusiness.ro

Mergi Sus