Stiri de ultima ora
Acasa / Life Style / Simptomele bolii Hashimoto. Este o problema comună de sănătate la femei care au peste 40 de ani

Simptomele bolii Hashimoto. Este o problema comună de sănătate la femei care au peste 40 de ani

Simptomele bolii Hashimoto. Este o problema comună de sănătate la femei care au peste 40 de ani Simptomele bolii Hashimoto. Este o problema comună de sănătate la femei care au peste 40 de ani

În cazul acestei afecţiuni, corpul declanşează un răspuns imun în urmă căruia sunt creaţi anticorpi care deteriorează celulele tiroidiene – sunt ţintite două proteine din structura tiroidei: tireoperoxidaza şi tireoglobulină.

În timp apare o scădere a funcţiei tiroidiene care se manifestă prin piele uscată, lipsa de energie, senzaţie de frig în mod constant, slăbiciune, lipsa de concentrare şi altele. Boală Hashimoto poate influenţă foarte mult calitatea vieţii şi starea generală de sănătate, conform bzi.ro.

Această boală este o problema comună de sănătate la femei după 40 de ani. Boală poate să apară şi la bărbaţi, însă mult mai rar.

Simptomele bolii Hashimoto

Este important să reţineţi că simptomele pot varia foarte mult, în funcţie de severitatea dezechilibrului hormonal. Deşi acestea sunt de multe ori vagi, trebuie să fiţi atenţi la următoarele semne:

- creştere în greutate
- oboseală cronică
- dureri articulare
- depresie
- creşterea în volum a tiroidei
- par fragil, subţire
- menstruatii dureroase sau neregulate
- constipaţie
- senzaţie de frig tot timpul.

REALITATEA.NET – Stiri – SĂNĂTATE

Mergi Sus