Stiri de ultima ora
Acasa / Actualitate International / Și în Republica Moldova au început controalele în cluburi. Ce spune premierul moldovean

Și în Republica Moldova au început controalele în cluburi. Ce spune premierul moldovean


Anunțul a fost făcut de premierul interimar în timpul unei ședințe de guvern care a început cu un minut de reculegere în memoria victimelor incendiului de vineri seară din clubul bucureștean Colectiv, în care și-au pierdut viața 30 de oameni și au fost răniți aproape 200, dar și în memoria celor 224 de persoane care au murit sâmbătă, în Egipt, în prăbușirea avionului Airbus A321-200 al companiei ruse Kogalîmavia.

La rândul său, ministrul de interne în exercițiu, Oleg Balan, a indicat că aceste verificări, programate să înceapă luni, vor continua în următoarele două săptămâni.

Totodată, guvernul Republicii Moldova a îndemnat populația să doneze sânge pentru victimele incendiului din clubul Colectiv din București. Cetățenii moldoveni pot merge zilnic la punctele de recoltare a sângelui ale Centrului Național de Transfuzie a Sângelui din Chișinău, Bălți sau Cahul.

Președintele Partidului Popular European din Moldova (PPEM), Iurie Leancă, anunțase anterior că va merge luni, împreună cu echipa sa, la Centrul Național de Transfuzie a Sângelui din Chișinău, pentru a dona sânge. Un anunț similar a fost făcut și de ministrul apărării în exercițiu, Anatol Șalaru.

REALITATEA.NET – Stiri – EXTERN

Mergi Sus