Stiri de ultima ora
Acasa / Sport / România, în pericol să piardă organizarea Campionatului European de Fotbal 2020

România, în pericol să piardă organizarea Campionatului European de Fotbal 2020


Lovitură de teatru

Lovitură de teatru

Bucureştiul, în pericol să piardă organizarea Campionatului European de Fotbal: multe proiecte au au șanse ZERO să fie terminate la timp.

România a primit o șansa unică de a găzdui la București, pe Arenă Națională, patru din meciurile campionatului European de Fotbal din 2020.

Cu câteva condiții însă: România are de rezolvat o serie de probleme-cheie și să ducă la capăt mai multe proiecte de modernizare a infrastructurii sportive și a celei de transport.

Cu mai puțin de patru ani înainte de eveniment, unele proiecte sunt departe de a fi gata, iar altele au șanse ZERO să fie terminate la timp, potrivit Hotnews.ro.

Infrastructura sportiva – stadioane de modernizat, dar fara termene concrete

Pentru EURO 2020, Bucurestiul va trebui sa aiba 5 arene moderne si functionale, pe care formatiile care sosesc in Romania sa se antreneze si sa joace. Cele 5 arene nominalizate sunt: “Arena Nationala” (unde se vor juca meciurile oficiale: trei din faza grupelor si unul din optimi), “Ghencea”, “Stefan cel Mare”, “Giulesti – Valentin Stanescu”, dar si stadionul “Iolanda Balas Soter”/ Arcul de triumf, din complexul Federatiei Romane de Rugby, unde nationalele care vor veni in Capitala se vor antrena.

Stadioanele ar trebui finalizate pana in 2019, cu minim un an inaintea competitiei internationale, astfel incat arenele sa poata gazdui o serie de meciuri si sa primeasca certificarile UEFA.

Dupa cum a aflat HotNews.ro, proiectele de modernizare a stadioanelor vor fi implementate de catre Compania Nationala de Investitii, insa institutia nu a oferit un raspuns HotNews.ro cu detalii si termene pentru fiecare proiect.

Infrastructura de transport – autostrazi, cai ferate si metrou – cele mai mici sanse de realizare pana in 2020

O cerinta UEFA extrem de importanta in ceea ce priveste infrastructura de transport este legarea Capitalei de Aeroportul Otopeni printr-un mijloc de transport adecvat, fie el metrou sau tren. Momentan, aeroportul din Otopeni e deservit direct doar de taxiuri si de o linie de autobuz spre Bucuresti, insa aceste conexiuni nu vor pot face fata eficient unui flux mare de suporteri, intr-un timp foarte condensat cum va fi in perioada meciurilor.

Asadar, solutiile ar fi realizarea unei conexiuni prin metrou sau modernizarea si extinderea actualei linii de cale ferata care opreste in camp, la aproape 1 km de aeroport. Din nefericire, ambele proiecte sunt inca departe de a putea fi implementate, in primul rand din cauza unei decizii politice (sau lipsa ei) prin care Romania sa se concentreze pe un singur proiect.

Legatura cu Aeroportul – metroul e scump si are sanse mici sa fie gata la timp / calea ferata e mai ieftina, dar proiectul e semi-abandonat

Mergi Sus