Stiri de ultima ora
Acasa / Actualitate Intern / Reguli noi după tornada din Călărași. RO-ALERT va anunța și fenomenele meteo

Reguli noi după tornada din Călărași. RO-ALERT va anunța și fenomenele meteo


Reguli noi după tornada din Călărași. RO-ALERT va anunța și fenomenele meteo
Reguli noi după tornada din Călărași. RO-ALERT va anunța și fenomenele meteo

Tornada care a luat prin surprindere autoritățile schimbă regulile sistemului Ro-Alert. Astfel, populația va primi mesaje cu privire la fenomene meteorologice periculoase. Decizia a fost luată după întâlnirea de joi dintre șefii DSU și ANM.


“RO Alert e un sistem nou implementat. Există lucruri de perfectat legislativ. Avem ordonanța în curs de avizare. Noi nu am așteptat legislația să fie emisă. Ce am stabilit este un număr de situații, precum vijeliile cu risc major de a se transforma în cod roșu, sau să aibă impact major, căderi de grindină de dimensiuni mare, alte siteme care ne informează și noi putem emite mesaje RO ALERT în zona respectivă. Instalarea unui hotline, un telefon dedicat între dispecerul de la centrul național de prognoza meteo și IGSU. Legislația trebuie să fie modificată, în relație și cu RO Alert, și cu aplicația DSU, numai că măsurile pe care le luăm nu vor aștepta modificarea legislației”, a declarat, joi, Raed Arafat.

Reamintim că un autocar cu 39 de persoane a fost luat pe sus de o tornadă, apoi s-a răsturnat, pe autostrada A2, în zona localității Drajna, județul Călărași. Incidentul s-a petrecut pe 30 aprilie.


Fanatik.ro


Fostul iubit al lui Razvan Ciobanu a LESINAT in biserica! Nu a mai suportat DUREREA si a CEDAT


Fanatik.ro


SOCANT! Razvan Ciobanu a folosit drogul ZOMBIE. Cum a fost filmat in plina strada. Trecatorii, ALARMATI! Imagini care va pot afecta emotional


Stirile PRO TV


Sansa din „Game of Thrones” s-a căsătorit în secret, în Las Vegas. A dat-o de gol un DJ. FOTO

Mergi Sus