Stiri de ultima ora
Acasa / Actualitate International / Regina Olandei, spitalizată de urgenţă după o vizită în China

Regina Olandei, spitalizată de urgenţă după o vizită în China


Regina Olandei, spitalizată de urgenţă după o vizită în China
Regina Olandei, spitalizată de urgenţă după o vizită în China

Regina Maxima a Olandei a fost spitalizată din cauza unei infecţii renale, miercuri, după ce suverana a acuzat dureri şi s-a simţit tot mai rău, în timpul unei vizite de stat pe care o efectua în China.

În vârstă de 44 de ani, regina Maxima şi-a scurtat vizita în China şi a fost nevoită să se interneze miercuri dimineaţă în spitalul Bronovo din Haga.

Suverana olandeză primeşte tratament contra unei infecţii renale şi a unor dureri la nivelul coloanei.

“Tocmai am stat de vorbă cu ea şi acum se simte bine”, a declarat soţul ei, regele Willem-Alexander, în faţa reporterilor care au însoţit cuplul regal olandez, după revenirea de la Shanghai, scrie Mediafax.

“Sunt mândru de ea, a încercat cu adevărat să reziste cu stoicism. La început am crezut că era o gripă. Dar, apoi s-a dovedit că era o infecţie renală. Aşteptăm rezultatele unor analize suplimentare de la spital. Sper să se întoarcă acasă în curând”, a adăugat regele Willem-Alexander.

Maxima şi Willem-Alexander au urcat pe tronul Olandei în 2013, după abdicarea reginei Beatrix.

Prinţesa Maxima şi prinţul Willem-Alexander s-au căsătorit pe 2 februarie 2002 printr-o ceremonie civilă la Amsterdam, care a fost urmată de o ceremonie religioasă. Cuplul are trei fiice: prinţesa Catharina-Amalia (născută pe 7 decembrie 2003), prinţesa Alexia (născută pe 26 iunie 2005) şi prinţesa Ariane (născută pe 10 aprilie 2007).

REALITATEA.NET – Stiri – EXTERN

Mergi Sus