Stiri de ultima ora
Acasa / Actualitate International / Recompensă uriașă oferită de SUA pentru prinderea unor teroriști

Recompensă uriașă oferită de SUA pentru prinderea unor teroriști

Autoritățile americane au anunțat că vor să-i prindă vii sau morți, după ce spionii americani au introdus pe listă șase jihadiști britanici la începutul acestei luni.

Cel mai căutat este chirurgul Ayman al-Zawahiri, care face parte din gruparea Jihad. SUA a oferit pentru capul lui o recompensă de 25 de milioane de dolari, cea mai mare din istorie.

Zawahiri a fost numit lider al-Qaeda în 2011, la câteva săptămâni după moartea lui Osama Bin Laden. Cel mai vânt terorist din lume a fost implicat în atacurile de la 11 septembrie 2001 și de la ambasadele SUA din Tanzania și Kenya, din 7 august 1998.

Al doilea cel mai căutat terorist este Abu Bakr al-Baghdadi, liderul grupării Stat Islamic. Guvernul american a oferit în schimbul prinderii lui 10 milioane de dolari.

Al treilea pe listă se află Sirajuddin Haqqani, liderul insurgenților Haqqani din Afghanistan, care este dorit pentru 10 milioane de dolari.

Următorii patru teroriști doriți de SUA sunt Hafiz Mohammad Saeed, responsabil pentru atacurile din Mumbai din 2008 – 10 milioane de dolari, Ezedin Abdel Aziz Khalil, membru al-Qaeda – 10 milioane de dolari, Abu al-Rahman Mustafa al-Qaduli, din cadrul SI – 7 milioane de dolari, și Abubakar Shekau, liderul grupării islamiste nigeriene Boko Haram – 7 milioane de dolari.

REALITATEA.NET – Stiri – EXTERN

Mergi Sus