Stiri de ultima ora
Acasa / Actualitate International / Reacţia Casei Albe, după ce Trump a fost acuzat de violenţă împotriva unei democrate musulmane

Reacţia Casei Albe, după ce Trump a fost acuzat de violenţă împotriva unei democrate musulmane


Donald Trump
Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump “nu incitase la violenţă” împotriva unei membre musulmane a Congresului, căreia acesta îi asociase numele de atentatele de la 11 septembrie 2001 într-o postare video pe Twitter, a asigurat Casa Albă duminică, după ce mai mulţi aleşi democraţi s-au declarat scandalizaţi.


Exprimându-se în luna martie în Consiliul pentru relaţii americano-islamice (CAIR), Ilhan Omar, reprezentanta statului Minnesota în Camera Reprezentanţilor, estimase că organizaţia a fost fondată după atentatele din 11 septembrie “pentru că s-a recunoscut că unele persoane făcuseră ceva şi că fiecare dintre noi începea să piardă accesul la libertăţile noastre civile”.

Cuvintele sale au provocat polemică şi Donald Trump a publicat vineri pe contul său Twitter o înregistrare video de 43 de secunde, în care cuvintele reprezentantei democrate sunt însoţite de imagini ale Turnurilor Gemene din New York în flăcări, conform Agerpres.

Casa Albă i-a luat apărarea ferm preşedintelui american duminică: Donald Trump “nu încearcă să incite la violenţă împotriva cuiva”, a explicat purtătoarea sa de cuvânt Sarah Sanders la canalul Fox News.

“Preşedintele nu doreşte cu siguranţă niciun rău, nici vreo violenţă împotriva nimănui, ci trebuie neapărat s-o cheme la ordine pe membra Congresului pentru – nu un singur – ci numeroase comentarii antisemite”, a spus ea într-o intervenţie la ABC.


Fanatik.ro


ANAF incepe CONTROALELE de la 1 mai! Amenzi de 10.000 de lei! Cine sunt vizati


Fanatik.ro


Ce avea mereu in poseta Elena Ceausescu. NIMENI n-a crezut una ca asta! Abia la EXECUTIE s-a aflat


Stirile PRO TV


VIDEO. Prezervativul care poate fi desfăcut doar cu 4 mâini. Cum funcționează

Mergi Sus