Stiri de ultima ora
Acasa / Life Style / Puterea A Patra: Lavanda de Vinga, un business cunoscut în vestul țării

Puterea A Patra: Lavanda de Vinga, un business cunoscut în vestul țării

lavanda_06463700Lavanda este o cultură care a prins teren în vestul țării. „Aurul mov” a devenit  în ultimii ani un business de succes.

Lavanda de Vinga este cunoscută în vestul țării. O familie din Arad s-a gândit în urmă cu câțiva ani să cultive „aurul mov”. Ideea a fost transpusă în practică, iar acum lanurile de lavandă atrag turiștii ca un magnet.

Lavanda este o cultură specifică regiunii Provence din Franța, unde sunt cultivate peste 20.000 de hectare și generează afaceri de peste 50 de milioane de euro. Însă, datorită încălzirii globale, Franța a pierdut peste jumătate din plantațiile de lavandă. În ultimii ani, Bulgaria s-a axat pe asemenea culturi, care pătrund pe suprafețe mici și în România. Dacă lucrările agricole se fac corespunzător, un hectar de lavandă le aduce cultivatorilor români câștiguri de peste 10.000 de euro pe an.

Site-ul de știri regional puterea a patra a prezentat cum lavanda de Vinga a ajuns de la o idee, la un business de succes.

Puterea a patra este un site regional de știri, menit să oglindească online imaginea vieții sociale, politice, culturale, administrative, economice și nu numai la nivel regional.

Puterea a patra vă prezintă știri din vestul României. Site-ul regional de știri nu este aliniat politic, nu face jocuri de nici un fel, fiind dedicat exclusiv informării cititorilor, fără a suferi vreo influență din partea niciunei sfere de interes.

 

Mergi Sus