Stiri de ultima ora
Acasa / Politica / PSD și ALDE pun presiune pe Viorica Dăncilă: ”E nevoie de o restructurare a Guvernului”

PSD și ALDE pun presiune pe Viorica Dăncilă: ”E nevoie de o restructurare a Guvernului”


Viorica Dancila
Viorica Dancila

Senatorul Șerban Nicolae a pus presiune suplimentară pe umerii Vioricăi Dăncilă, subliniind că este nevoie de modificări “ceva mai ample şi în compoziţia echipei guvernamentale şi în structura Executivului.


Senatorul PSD Şerban Nicolae susţine că, la acest moment, este nevoie de modificări “ceva mai ample şi în compoziţia echipei guvernamentale şi în structura Executivului” şi precizează că decizia premierului Viorica Dăncilă de a merge în continuare pe remanierea guvernamentală şi nu pe cea a restructurării Guvernului în Parlament este o “opţiune individuală”, potrivit Agerpres.

El a precizat vineri, la Senat, că despre aceste lucruri va discuta în Comitetul Executiv Naţional al PSD după alegerile europarlamentare.

“E o opţiune individuală. Din punctul meu de vedere, este necesară o discuţie despre remanierea guvernamentală după alegerile europarlamentare, tocmai pentru că noi nu parazităm alegerile şi votul pe care îl dau cetăţenii cu teme secundare sau de interes particular, dar cred că ar fi nevoie de o restructurare a Guvernului, nu pentru că ar trebui să verificăm majoritatea deja existentă şi verificată în Parlament, ci pentru eficientizarea activităţii guvernamentale. La acest moment, e nevoie de modificări ceva mai ample şi în compoziţia echipei guvernamentale şi în structura Guvernului. Dar asta voi discuta în faţa colegilor mei la Comitetul Executiv al PSD. Faptul că doamna prim-ministru are o opţiune proprie în această privinţă nu înseamnă că e exclusă oricare dintre variante”, a afirmat Şerban Nicolae.

Tensiune la vârful PSD. Viorica Dăncilă îl refuză categoric pe Dragnea

Și Călin-Popescu Tăriceanu a insistat vineri pe tema restructurării, la întrebările jurnaliștilor.

„Acest subiect ţine aproape exclusiv de resortul premierului, care are responsabilitatea cabinetului. Eu mi-am spus punctul de vedere. Mi-l păstrez. Cred că ar fi fost, în acest moment, utilă o restructurare, dintr-un motiv foarte clar: preşedintele văd că este dispus la fiecare propunere de remaniere care este determinată nu de necesitatea schimbării unor miniştri pentru lipsa de performanţă, ci pentru că urmează să plece la Bruxelles în calitate de eurodeputaţi, sunt motive obiective şi chiar şi în aceste situaţii preşedintele face acelaşi joc, pe care l-a făcut de un an încoace, de a bloca activitatea Guvernului. De aceea cred că soluţia restructurării Guvernului ar fi fost una foarte eficientă, dar, în final, este de resortul premierului”, a declarat Tăriceanu vineri la Senat.

La sfârșitul lunii aprilie, premierul Viorica Dăncilă a recunoscut că s-a opus categoric ideii restructurării Guvernului, în ciuda insistenţelor venite din partea șefului PSD, Liviu Dragnea.

Într-un interviu pentru Adevărul, premierul Viorica Dăncilă a refuzat categoric ideea restructurării Guvernului, în ciuda insistenţelor lui Liviu Dragnea.

Întrebată dacă e posibil să se răzgândească în perioada sărbătorilor, Viorica Dăncilă a răspuns: „Foarte puţin probabil“.

La rândul său, Dragnea, a recunoscut într-o emisiune televizată că Viorica Dăncilă a refuzat să susțină varianta restructurării Guvernului prin votul Parlamentului, care ar fi dus la schimbarea miniștrilor fără acordul președintelui Iohannis.


Fanatik.ro


Rares Bogdan, atac DUR la Eugen Teodorovici. Fostul realizator TV da o noua lovitura PSD-ului


Fanatik.ro


Traian Basescu, BATUT de Adrian Nastase! Cum s-a produs altercatia dintre cei doi


Stirile PRO TV


Mărturia unui angajat de la o terasă din Mamaia. Ce avea în corp Răzvan Ciobanu

Mergi Sus