Stiri de ultima ora
Acasa / Politica / Plumb: Susţinem Codul fiscal în forma propusă de Guvernul Ponta şi adoptată de Parlament

Plumb: Susţinem Codul fiscal în forma propusă de Guvernul Ponta şi adoptată de Parlament

Plumb: Susţinem Codul fiscal în forma propusă de Guvernul Ponta şi adoptată de Parlament Plumb: Susţinem Codul fiscal în forma propusă de Guvernul Ponta şi adoptată de Parlament

UPDATE 15.00: “Ne-am consultat în coaliţie şi susţinem cu toţii Codul fiscal în forma propusă de Guvernul Ponta şi adoptată de Parlamentul României. Modalitatea de soluţionare a cererii de reexminare va fi comunicată de premierul Ponta”, a spus Rovana Plumb, la finalul şedinţei.

UPDATE: Rovana Plumb a susținut, luni, înainte de ședința coaliției, că sunt în discuție mai multe variante pentru adoptarea măsurilor importante din Codul fiscal.

“Guvernul este obligat să țină cont de votul Parlamentului. Luăm în calcul orice variantă care este sustenabilă. (…) Nu este încă precizată o poziție atâta vreme cât există trei variante: ori ordonanță, ori asumare de răspundere, ori sesiune parlamentară, până când nu discutăm în coaliție”, a spus Rovana Plumb.

În opinia acesteia, Codul fiscal este un instrument care va conduce la creștere economică și la predictibilitatea mediului de afaceri.

Update 8.00. O şedinţă a coaliţiei de guvernare va avea loc la ora 14.00, în care se va discuta şi rivalitatea pentru şefia partidului. Pe agenda discuţiilor se află şi ordonanţa privind salariile demnitarilor şi situaţia creată după ce preşedintele Klaus Iohannis a retrimis Codul fiscal în Parlament, conform unui anunţ făcut recent de preşedinta Consiliului Naţional al PSD, Rovana Plumb, precum şi alte teme politice.

Liviu Dragnea a declarat într-o emisiune televizată, duminică seara, că este gata să preia interimatul PSD, partidul fiind în acest moment într-o situaţie fără precedent. “PSD-ul trebuie să își vină în fire, m-a supărat demisia lui Victor Ponta”, a spus coordonatorul politic al PSD-ului, Liviu Dragnea. Rovana Plumb, contactată telefonic de Realitatea TV, a spus că nu comentează declaraţiile unui coleg de partid.

Acesta a discutat despre situaţia politică a partidului dar şi despre dezamăgirea demisiei premierului Ponta.

“Pe mine m-a supărat demisia. Eu îl inţeleg, Victor trece printr-o perioada foarte grea și nu mai este foarte stabil”, a spus Liviu Dragnea la Antena3.

Întrebat dacă o piedică în calea unei eventuale “candidaturi” la preluarea interimară a atribuțiilor președintelui PSD nu o reprezintă condamnarea sa la ÎCCJ, coordonatorul politic al social-democraților a spus: “Aceasta este o chestiune importantă”.

“Pe de altă parte, PSD se află într-o situație specială, acum. Într-o situație specială, unde se pot adopta măsuri speciale pe o perioadă tranzitorie. Dacă o să fiu implicat în așa ceva și dacă o să cer colegilor mei încrederea pentru așa ceva va fi pentru o perioadă strict limitată și anume până la organizarea congresului, a cărei dată o vom stabili tot în urma unei analize foarte serioase”, a adăugat Dragnea.

El a menționat că în cazul în care în cadrul CEx de miercuri ar fi propus să preia interimar atribuțiile președintelui PSD, nu ar fi nimic spectaculos. “Nu e nimic grav, nu se scindează nimic. Este o competiție, prin vot se stabilește…”, a spus liderul social-democrat.

La întrebarea cum comentează afirmațiile lui Valeriu Zgonea potrivit cărora PSD este într-o situație de criză, pentru că Victor Ponta e inculpat, iar Liviu Dragnea e condamnat într-un dosar penal, coordonatorul politic al partidului că acest lucru “este real”.

“Este o situație fără precedent, asta înseamnă că este o situație specială. Asta înseamnă că PSD trebuie să găsească forța interioară și să adopte niște măsuri speciale, speciale, repet, pe o perioadă strict limitată. Adică, aici nu e vorba de cineva care vrea să facă jocuri. (…) Când ești în război, politic vorbind, partidul se uită și spune: dumneata ești cel care trebuie să-ți asumi pe această perioadă, avem o bătălie acum, după bătălia asta urmează altele, până finalizăm bătălia, dumneata ești acolo și-ți faci o echipă, după ce s-a terminat bătălia facem un congres și alegem o echipă. Acesta este modul în care gândesc în aceste zile colegii de partid”, a afirmat coordonatorul politic al PSD.

REALITATEA.NET – Stiri – POLITICĂ

Mergi Sus