Stiri de ultima ora
Acasa / Life Style / Păr prost înseamnă sănătate proastă? De ce chelesc femeile?

Păr prost înseamnă sănătate proastă? De ce chelesc femeile?

Iata cateva mituri despre sanatatea scalpului si a parului, confirmate sau infirmate de specialistii webmd.com.

Ce duce la rarirea brusca a parului?

Un soc in organism (interventie chirurgicala, nastere, medicamente, diete severe, stres sever, probleme tiroidiene) poate duce la intrarea in “reapaos” a parului. Doua luni mai tarziu va aparea ceea ce se numeste – telogen effluvium – adica o cadere masiva de par, insotita de subtierea firului de par. In cele mai multe cazuri, in locul parului cazut apare altul nou.

De ce chelesc barbatii?

Deşi genele joacă un rol important în ceea ce priveşte pierderea părului, genele provenite din partea mamei sunt esenţiale din acest punct de vedere. Dacă vrei să ştii cum vei arată în viitor priveşte-l cu atentie pe bunicul din partea mamei. Există tratamente care încetinesc căderea părului, însă doar atât.

De ce chelesc femeile?

Pierderea parului la femei inseamna mai degraba subtierea firului de par pe toata suprafata scalpului si mai ales in crestet. Spre deosebire de barbati, femeile nu chelesc, pentru ca pierd mai putine fire de par decat barbatii. In ciuda credintelor populare, parul lung nu duce la slabirea radacinilor si astfel, la caderea lui, si nici sampoanele nu contribuie la pierderea parului, scrie sfatulparintilor.ro.

REALITATEA.NET – Stiri – SĂNĂTATE

Mergi Sus