Stiri de ultima ora
Acasa / Actualitate Intern / Papa în România. Peste 70.000 de oameni vor participa la Iași

Papa în România. Peste 70.000 de oameni vor participa la Iași


Pregătirile pentru vizita Papei Francisc au intrat pe ultima sută de metri. Preoții din Moldova au închis listele de înscrieri pentru cei care vor să îl vadă pe suveranul pontif. Peste 70.000 de oameni și-au făcut rezervare pentru evenimentul care va avea loc la Iași, în 1 iunie. 


Oamenii s-au înscris pe listele deschise de parohiile catolice din Moldova, dar on-line încă mai pot fi făcute rezervări, pe site-ul Episcopiei Romano-Catolice din Iași. 

“Se fac și biletele, acele permise de acces. Se lucrează și la anumite obiecte pe care le vor primi credincioșii, mă gândesc la eșarfe, la șepci, broșura cu programul.”, spune ADRIAN BLĂJUȚĂ purtător de cuvânt al Episcopiei Catolice din Iași.

Peste 200 de autocare și microbuze vor aduce pelerini la Iași. Bugetul alocat vizitei papei este de aproape un milion de euro. Cei mai mulți bani s-au cheltuit pentru amenajarea pieței Palatului Culturii.

“Toată zona centrală de jur împrejurul Palatului Culturii va fi închisă circulației rutiere și asta se va întâmpla din data de 29 mai parțial, pe 30 mai mult, iar pe 31 deja va fi închis complet.”, spune Mihai Chirica- primarul Iașiului.

La evenimentul din Iași sunt așteptați peste 150.000 de oameni din țară și din străinătate. 

Papa Francisc va ajunge la Iași pe 1 iunie, în jurul orei 17.30. El va vizita întâi Catedrala Catolică, unse se va întâlni cu bolnavi și copii. Apoi suveranul pontif se va plimba cu papamobilul prin centrul orașului după care le va vorbi credincioșilor de pe scena amenajată în fața Palatului Culturii. Papa va părăsi capitala Moldovei în jurul orei 19.00. 


Fanatik.ro


Fostul iubit al lui Razvan Ciobanu a LESINAT in biserica! Nu a mai suportat DUREREA si a CEDAT


Fanatik.ro


SOCANT! Razvan Ciobanu a folosit drogul ZOMBIE. Cum a fost filmat in plina strada. Trecatorii, ALARMATI! Imagini care va pot afecta emotional


Stirile PRO TV


Sansa din „Game of Thrones” s-a căsătorit în secret, în Las Vegas. A dat-o de gol un DJ. FOTO

Mergi Sus