Stiri de ultima ora
Acasa / Tehnologie / Pământul a fost lovit de un obiect venit din afara sistemului solar

Pământul a fost lovit de un obiect venit din afara sistemului solar


Meteorit interstelar
Meteorit interstelar

Un obiect venit din afara sistemului solar a intrat cu viteză în atmosfera planetei noastre, în urmă cu cinci ani, spun savanții de la Harvard.


Savanții de la NASA au descoperit în 2017 primul obiect venit din afara sistemului solar, dar au constatat ulterior că nu a fost prima întâlnire a planetei noastre cu un vizitator „interstelar”.

Corpul ceresc descoperit cu doi ani în urmă a primit numele Oumuamua, se află la o distanță foarte mare de Terra, iar astronomii se așteaptă să iasă la un moment dat din sistemul solar și să își continue călătoria.

Nu același lucru s-a întâmplat în 2014, când un obiect similar, cu origini misterioase, dar de dimensiuni mai mici de Oumuamua a lovit Pământul.

Evenimentul a avut loc deasupra unei zone din Papua Noua Guinee în ianuarie 2014 și a trecut fără ca oamenii să conștientizeze vizita specială pe care planeta noastră a primit-o.

Oamenii de știință citați de Science Alert spun că este foarte probabil ca un număr tot mai mare de astfel de obiecte interstelare de mici dimensiuni să fie descoperite în viitorul apropiat.

[embedded content]


Fanatik.ro


Claudiu Manda a sarit la BATAIE in Parlament! Scandal URIAS intre PSD si PNL! Scene incredibile


Fanatik.ro


DOLIU in teatrul si filmul romanesc! MARELE actor a murit! Milioane de romani i-au vazut filmele


Stirile PRO TV


Dezbaterea lansată de o femeie. Ce a văzut într-o imagine cu incendiul de la Notre-Dame

Mergi Sus