Stiri de ultima ora
Acasa / Life Style / Pâinea care conţine un ingredient minute anti-cancer. Iată cum se prepară

Pâinea care conţine un ingredient minute anti-cancer. Iată cum se prepară

Pâinea care conţine un ingredient minute anti-cancer. Iată cum se prepară Pâinea care conţine un ingredient minute anti-cancer. Iată cum se prepară

Pentru a face pâine, broccoli este pus la fiert pentru o scurtă perioadă de timp, apoi este uscat și deshidratat. Combinându-l cu diverse plante medicinale și ierburi armatice, broccoli-ul se macină într-o făină fină și devine ingredientul de bază pentru o pâinică pe care o poți mânca chiar și așa simplă, fără nici un adaos.Pentru un plus de savoare, în amestecul de făină, pe lângă apă și sare se pot fi adăugate diverse ingrediente precum lapte, brânză, ouă.

Din această combinație rezultă un conținut triplu de fibră, cu 96% mai puțini carbohidrați și cu 69% mai puține calorii decât există într-o pâine obișnuită. Două felii dintr-o astfel de pâine poate înlocui cu succes o porție întreagă de legume.

Rețetă de pâine din broccoli fără gluten

Pentru a prepara pâine din broccoli veți avea nevoie de următoarele ingrediente: ½ broccoli, destul de mare, tocat mărunt, 4 ouă mari, 6 linguri de făină de cocos, 2 linguri de usturoi granulat, sare, ierburi aromatice sau semințe la alegere.

Pentru început trebuie să încălziți cuptorul la 200°C. După care fierbeți pentru scurt timp broccoli în apă cu sare (maxim 3-5 minute). Luați broccoli de pe foc, puneți-l în robotul de bucătărie și mărunțiți-l până când capătă textura asemănătoare orezului. Dacă aveți o cantitate mai mare de broccoli nu forțați robotul de bucătărie, dozați totul în cantități cât mai mici, pentru o mărunțire corespunzătoare, conform super-hrana.ro.

Aveți grijă ca ouăle pe care le folosiți să fie aduse la temperatura camerei. Bateți rapid ouăle după care adăugați ingredientele uscate: făina, sarea, usturoiul granulat și ierburile aromatice. După ce ați încorporat aceste îngrediente se adaugă treptat mixul de broccoli.

Dozați aluatul în forme suficient de mari cât să permită coacerea și creșterea pâinii. Ungeți tăvile cu puțin ulei și așezați aluatul astfel dozat.

Coaceți pâinea în cuptorul preîncălzit, la 200 de grade C, timp de 15-20 de minute, până când pâinea de broccoli începe să se rumenească deasupra. Când este gata, scoți pâinea și o lași să se răcească în formă, abia după răcire poți scoate pâine din forme. Se poate servi atât caldă, cât și rece, simplă sau cu combinații de suncă, ouă, iaurt sau brânză.

REALITATEA.NET – Stiri – SĂNĂTATE

Mergi Sus