Stiri de ultima ora
Acasa / Actualitate Intern / New York Times: Val de furie în România împotriva elitei politice care nu s-a schimbat în 25 de ani

New York Times: Val de furie în România împotriva elitei politice care nu s-a schimbat în 25 de ani


Sursa FOTO www.dzr.org.ro
Sursa FOTO www.dzr.org.ro

Prestigioasa publicaţie americană New York Times comentează pe larg protestele de zilele acestea de la Bucureşti şi din celelalte oraşe din ţară în urma incendiului din clubul Colectiv în care şi-au pierdut viaţa 32 de tineri.

Proteste uriaşe, printre cele mai mari de la căderea comunismului, au dus la decapitarea guvernării în România, scrie New York Times, la cinci zile de la tragedia în care un incendiu izbucnit într-un club a dus la moartea a 32 de persoane şi a declanşat un val de furie împotriva corupţiei.

Publicaţia americană observă că, la 25 de ani de când România a ieşit din era comunistă, mulţi spun că elita conducătoare nu s-a schimbat suficient şi corupţia şi nepotismul sunt la putere.

“Românii au ieşit din reoluţia din 1989 cu speranţa că în sfârşit au o clasă politică care îi reprezintă. Ce au primit în schimb a fost al doilea eşalon al aparatului de stat comunist, a spus Katherine Verdery, antropologist la City University of New York Graduate Center.

Protestatarii şi-au asumat mesajul Corupţia ucide, “Corruption Kills”, scrie NYT. Articolul integral aici

35.000 de oameni, la Universitate, peste 100.000, în țară: “Nu doar Guvernul, jos tot Sistemul” LIVE

Peste 35.000 de oameni protestează miercuri seară în centrul Capitalei împotriva sistemului politic în ansamblu şi a corupţiei din sistem.

Proteste de amploare în același scop au loc în marile orașe din țară. Zeci de mii de români sunt în stradă în acest moment în Bacău, Iași, Cluj, Ploiești, Pitești și alte orașe din România.

(Sursa foto: www.dzr.org.ro)

REALITATEA.NET – Stiri – SOCIAL

Mergi Sus