Stiri de ultima ora
Acasa / Life Style / Legătura dintre sedentarism și anxietate. Cu ne afectează lucrul la birou sănătate mintală?

Legătura dintre sedentarism și anxietate. Cu ne afectează lucrul la birou sănătate mintală?

Legătura dintre sedentarism și anxietate. Cu ne afectează lucrul la birou sănătate mintală? Legătura dintre sedentarism și anxietate. Cu ne afectează lucrul la birou sănătate mintală?

Se știe deja de multă vreme că un număr mare de ore petrecute șezând dăunează sănătății fizice, contribuind la apariția unor tulburări cronice (cardiovasculare și metabolice), și că practicarea unei activități fizice nu atenuează complet acest impact. Este motivul pentru care se recomandă celor care lucrează mult în această poziție să se ridice cel puțin o dată pe oră și să meargă puțin, conform Agerpres.

Cercetătorii australieni au comparat rezultatele a circa zece studii anterioare, desfășurate pe zeci de mii de persoane, arătând că “rezultatele sugerează o asociere între timpul petrecut în poziția șezând și riscul apariției unor tulburări anxioase”, relatează passionsante.be. Oamenii prezintă o serie întreagă de simptome, de la dificultatea de a-și controla îngrijorarea, exagerarea unor probleme minore, excesul de vigilență, la lipsă de concentrare, tensiune musculară, oboseală, somn tulburat.

Oamenii de știință le recomandă celor care lucrează timp îndelungat în poziția șezând să se ridice regulat pentru a-și dezmorți picioarele, să iasă la aer la ora prânzului (masa nu trebuie servită la birou!) și să facă puțină mișcare la sfârșitul zilei.

REALITATEA.NET – Stiri – SĂNĂTATE

Mergi Sus