Stiri de ultima ora
Acasa / Politica / Klaus Iohannis ar urma să îl nominalizeze pe Dacian Cioloş pentru postul de premier

Klaus Iohannis ar urma să îl nominalizeze pe Dacian Cioloş pentru postul de premier


Klaus Iohannis ar urma să îl propună pe Dacian Cioloş pentru postul de premier. Anunţul ar urma să fie făcut la ora 17.00, la Palatul Cotoroceni. Reamintim că săptămâna trecută, Dacian Cioloş a dezminţit că ar urma să fie nominalizat pentru funcţie, deşi surse credibille au declarat pentru Euractiv că fostul comisar va fi propus de preşedintele Iohannnis pentru postul de şef al Guvernului. Surse au declarat pentru realitatea.net că preşedintele urma să aibă o întâlnire şi cu Dacian Cioloş, după consultările cu partidele.

Dacian Cioloş, fostul comisar european pentru Agricultură în mandatul lui Jose Manuel Barosso, va fi noul premier al României, anunţau încă de săptămâna trecută două surse credibile pentru Euractiv.

Întrucât protestele din România continuă, în pofida demisiei lui Victor Ponta, a devenit clar că Dacian Cioloş va ocupa funcţia de prim-ministru al României, până la alegerile parlamentare din decembrie 2016, mai scrie sursa citată. EurActiv.com mai noteaza ca desemnarea fostului comisar la conducerea Guvernului pare o idee buna.

“Nu numai ca alegerea va fi bine vazuta la Bruxelles, dar Ciolos este una dintre rarele figuri publice din Romania care nu este perceputa drept corupta”, scrie site-ul citat. Intr-adevar, Ciolos nu a petrecut multa vreme in functii publice in Romania. Inainte de a deveni comisar european in 2009, a lucrat pentru Delegatia Comisiei Europene in Romania, iar inainte de aceasta a facut stagii de pregatire in Franta.

Sotia sa, Valerie, este frantuzoaica. Ciolos a detinut pentru o scurta perioada, din octombrie 2007 pana in decembrie 2008, postul de ministru al Agriculturii in cabinetul lui Calin Popescu-Tariceanu, un politician liberal, mai aminteste EurActiv.com.

Cioloş, despre nominalizarea sa: O speculaţie Numele fostului comisar european Dacian Cioloș, actualmente consilier special pentru securitate alimentară al preşedintelui Comisiei Europene Jean-Claude, a fost vehiculat de presă ca unul dintre posibilii tehnocrați care ar putea fi acceptați pentru postul de premier după demisia lui Victor Ponta. Fostul comisar european ar fi agreat de Klaus Iohannis, dar ar putea reprezenta și o soluție pe care să o accepte toate partidele politice. În replică, Dacian Cioloș a declarat pentru Q Magazine că “nu dorește să comenteze speculațiile din aceste zile, iar nominalizare sa este o PURĂ speculație”.

REALITATEA.NET – Stiri – POLITICĂ

Mergi Sus