Stiri de ultima ora
Acasa / Actualitate International / Julian Assange, condamnat la un an de închisoare, în Marea Britanie

Julian Assange, condamnat la un an de închisoare, în Marea Britanie


Julian Assange, condamnat la un an de închisoare, în Marea Britanie
Julian Assange, condamnat la un an de închisoare, în Marea Britanie

Un tribunal britanic l-a condamnat, miercuri, pe fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, la un an si doua saptamani de inchisoare pentru ca nu a respectat termenii eliberarii conditionate, el ascunzandu-se in Ambasada Ecuadorului din Londra acum sapte ani.


Julian Assange se afla in Ambasada Ecuadorului din 2012, dupa ce a cerut azil politic in urma unei hotarari judecatoresti conform careia ar trebui sa fie extradat de catre Marea Britanie in Suedia pentru a fi judecat pentru acuzatiile de agresiune sexuala.

Suedia a renuntat la acuzatii in 2017, insa Assange a ramas in ambasada din cauza mandatului de arestare pe numele sau emis de politia metropolitana britanica, noteaza ziare.com.

El a fost arestat pe 11 aprilie, dupa ce Guvernul Ecuadorului i-a retras statutul de azilant si a permis politiei britanice sa il retina.

SUA au cerut extradarea sa pentru a fi pus sub acuzare la Washington, unde este acuzat de conspiratie privind spargerea unui calculator al Pentagonului.

Assange este acuzat ca a ajutat un membru al armatei sa descarce ilegal informatii clasificate in 2010 despre razboaiele din Irak si Afganistan care au fost ulterior publicate pe WikiLeaks.


Fanatik.ro


Familia lui Razvan Ciobanu, decizie fara precedent! Prietenii NU AU VOIE sa il vada! De ce au ales asta


Fanatik.ro


Dan Negru, ATAC FURIBUND dupa moartea lui Razvan Ciobanu: Tot cu TARANUL roman...


Stirile PRO TV


Moștenitoarea unui imperiu al modei, confundată cu o prostituată. Reacția tinerei

Mergi Sus