Stiri de ultima ora
Acasa / Actualitate Intern / Izvorul Tămăduirii 2019. Ce nu ai voie să faci în această zi pentru a nu fi lovit de blestem

Izvorul Tămăduirii 2019. Ce nu ai voie să faci în această zi pentru a nu fi lovit de blestem


Izvorul Tămăduirii 2019. În fiecare an, în prima vineri după Paşte, Biserica Ortodoxa sărbătoreşte Izvorul Tămăduirii. 


Izvorul Tămăduirii 2019. Creștinii care vin la biserică iau parte la slujba de sfințire a apei, cunoscută și sub numele de Aghiasma Mică.

Izvorul Tămăduirii. După slujba de sfinţire a apei, preoţii îi stropesc pe credincioşi cu apă binecuvântată şi cântă troparul: „Mântuieşte, Doamne, poporul Tău şi binecuvântează moştenirea Ta, biruinţa binecredincioşilor creştini asupra celui potrivnic dăruieşte, şi cu crucea Ta, păzeşte pe poporul Tău”.

Izvorul Tămăduirii. În credinţa populară, acest cântec de binecuvântare, rostit de preot în timp ce mulţimea credincioşilor este stropită cu apă sfinţită, are rol purificator, de îndepărtare a energiilor negative şi a pagubei.

Izvorul Tămăduirii. În ziua de vineri nu se face nici o treabă casnică. Nu se spală și nici nu se calcă rufe. Se spune că cine respectă acest obicei, va avea un loc asigurat în Rai, scrie libertatea.ro. Gospodinele respectă ziua de prăznuire şi nu spală, nu calcă rufe şi nu croiesc un lucru de îmbrăcămite, pentru că acesta nu va fi de folos şi nu va fi terminat niciodată.


Fanatik.ro


Olguta Vasilescu, reactie ACIDA dupa moartea lui Razvan Ciobanu: Trebuie sa fii INCONSTIENT


Fanatik.ro


Prietenii lui Razvan Ciobanu, SCANDALIZATI! Preotul de la slujba a vorbit despre orientarea sexuala a designerului


Stirile PRO TV


Sansa din „Game of Thrones” s-a căsătorit în secret, în Las Vegas. A dat-o de gol un DJ. FOTO

Mergi Sus