Stiri de ultima ora
Acasa / Politica / Iosif Boda: ”Politicienii cred că omenirea a început cu ei și se va sfârși cu ei”

Iosif Boda: ”Politicienii cred că omenirea a început cu ei și se va sfârși cu ei”


În momentul în care ajung la putere, mulți politicieni români au impresia că ”omenirea a început cu ei și se va sfârși cu ei”, consideră sociologul Iosif Boda.

Iosif Boda susține că, deși de obicei este optimist în ceea ce privește viitorul României, acum se întreabă dacă nu cumva cei cărora ”le este lehamite” de situația politică actuală au dreptate.

”Am doi prieteni de vreo 20 de ani. Unul e dintre cei mai străluciți juriști pe care îi avem. Scriitor, jurnalist. Celălalt este umblat în toată lumea. Mie îmi spun așa România nu e bolnavă deloc. Un om bolnav mai are șanse de însănătoșire. Țara asta nu mai are șanse.

Eu am fost un om cu o robustețe teribilă în ceea ce privește optimismul pentru viitorul și trecutul ei. Stau și mă gândesc dacă ei nu au cumva dreptate în pesimismul lot și în lehamitea care există în ei din atâtea lucruri pe care le văd și care nu au logică.

Nu e nouă situația asta. Așa era și în timpul lui Ceaușescu… dar atunci n-ajungeai colonel cu una – cu două. Ceea ce am văzut din ’90 încoace (…) am cunoscut demnitari. Porniseră de niciunde. Nu s-au remarcat prin chestiuni care să facă oamenii să sară în sus pe stadion”, a declarat Iosif Boda, la emisiunea ”Jocuri de Putere”, de la Realitatea TV.

Sociologul consideră că pentru un politician trebuie să existe un anumit cinism, o anumită rațiune. ”Singura încredere a populației, la ora actuală, este în președinte”, a adăugat acesta.

În opinia lui Iosif Boda, mulți politicieni, în momentul în care ajung la putere, au senzația ”că omenirea a început cu ei și se va sfârși cu ei”. ”Asta nu e valabil numai la nivelul cel mai înalt”, a precizat sociologul.

REALITATEA.NET – Stiri – POLITICĂ

Mergi Sus