Stiri de ultima ora
Acasa / Actualitate Intern / Iohannis: Trebuie să facem ceva pentru copiii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în afara ţării

Iohannis: Trebuie să facem ceva pentru copiii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în afara ţării


Președintele Klaus Iohannis a participat astăzi la lansarea liniei telefonice Help-Line și a platformei on-line destinate copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate. “Salut această iniţiativă a Organizaţiei Salvaţi Copiii. Prea mulţi copii cresc astăzi în România lipsiţi de afecţiunea părintească, iar efectele sunt majore”, a declarat preşedintele.

“Modul în care o societate ştie să aibă grijă de copiii ei spune multe despre viitorul ei. După generaţia care a infruntat lispa de libertatea din comunism, cea care a suportat costurile tranziţiei, care a plătiti ieşirea din criză, nu vreau o altă generaţie de sacrificiu, aceea a copiilor care trăiesc departe de părinţii lor”, a afirmat Klaus Iohnnis.

Conform acestuia, pe termen scurt se impun răspunsuri rapide. “Aceşti copii au nevoie de noi azi. Suntem datori la un efort comun. Cred în importanţa unor reţele de suport care să preia o parte din atribuţiile părinţilor, să îi motiveze, să îi încurajeze şi să asigure că sunt pe depind integraţi”, a continuat şeful statului.

Preşedintele a explicat că pe termen lung este nevoie de reducerea şi chiar de stoparea acestui fenomen care este în strânsă legătură cu sistemul de sănătate, cu cel de educaţie şi cu dezvoltarea economiei.

REALITATEA.NET – Stiri – SOCIAL

Mergi Sus