Stiri de ultima ora
Acasa / Politica / Iohannis, după căderea guvernului de la Chișinău: Parcursul european trebuie să continue

Iohannis, după căderea guvernului de la Chișinău: Parcursul european trebuie să continue


Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a subliniat, după demiterea guvernului de la Chișinău, că parcursul european al Republicii Moldova trebuie să continue.

„Am luat notă de votul din Parlamentul Republicii Moldova, prin care a fost aprobată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului.

Republica Moldova traversează în prezent o perioadă dificilă pentru perspectiva agendei de reforme, pentru consolidarea parcursului european și, mai ales, pentru stabilitatea sa de ansamblu. Este esențial ca forțele politice să acționeze cu maturitate și responsabilitate, în conformitate cu așteptările cetățenilor, așa cum au fost exprimate la alegerile legislative din 30 noiembrie 2014.

Parcursul european al Republicii Moldova trebuie să continue. La fel, trebuie continuate eforturile de reformă, de consolidare a instituțiilor statului de drept, de soluționare a problemelor socio-economice ale actualității.

Din această perspectivă, este necesară formarea grabnică a unui guvern stabil și deplin angajat să acționeze cu energie în toate aceste direcții.

România își reafirmă determinarea de a acorda Republicii Moldova întregul său sprijin în acest sens.”, a spus Klaus Iohannis.

Parlamentul de la Chişinău a aprobat joi moţiunea de cenzură împotriva guvernului condus de Valeriu Streleţ (PLDM), la câteva săptămâni după arestarea fostului premier și lider al PLDM, Vlad Filat. O eventuală declanșare a alegerilor anticipate ar aduce la putere, cel mai probabil, partidele proruse.

REALITATEA.NET – Stiri – POLITICĂ

Mergi Sus