Stiri de ultima ora
Acasa / Actualitate Intern / INTERVIU cu interpreta Alexandra Penciu – Zanga -„Două sticle”, „Immortal”, „Un novo mundo”, „Plan to kill”, „It’s so hard to be sick”, “Clown” sunt cele mai frumoase, deosebite melodii ale interpretei Alexandra Penciu – Zanga- Interpreta Alexandra Penciu – Zanga iubește foarte mult muzica și teatrul (EXCLUSIV ȘTIRI MONDENE- GALERIE FOTO)

INTERVIU cu interpreta Alexandra Penciu – Zanga -„Două sticle”, „Immortal”, „Un novo mundo”, „Plan to kill”, „It’s so hard to be sick”, “Clown” sunt cele mai frumoase, deosebite melodii ale interpretei Alexandra Penciu – Zanga- Interpreta Alexandra Penciu – Zanga iubește foarte mult muzica și teatrul (EXCLUSIV ȘTIRI MONDENE- GALERIE FOTO)

„Două sticle”, „Immortal”, „Un novo mundo”, „Plan to kill”,
„It’s so hard to be sick”, “Clown” sunt cele mai frumoase, deosebite melodii ale interpretei Alexandra Penciu – ZangaMelodia „Două sticle” este o piesă despre fuga zilnică spre a avea, unde toți suntem păpușele pe sfori ghidate de ceva sau cineva. Această piesă este confesiunea uneia din păpuși ce vorbește despre vise, curajul de a le îndeplini și despre două elemente ce le consideră necesare fericirii noastre: timpul și iubirea. Mesajul melodiei „Immortal” este un protest, un strigăt de a ne trezi din distrugerea pe care o generăm planetei noastre, „Immortal” este un strigăt pentru a conștientiza comportamentul nostru. „Un novo mundo” este o  piesă despre tinerii care au idei însă nu sunt ascultați de cei mai mari decât ei, melodia a fost scrisă inițial în română cu titlul „O lume nou㔄Plan to kill”este

o piesă electro- pop psihedelică. Acțiunea pornește într-un club și continuă în mintea personajului care se dedublează. În această piesă sunt gândurile prin care ea o omoară pe fată cu care el a înșelat-o. “It’s so hard to be sick” este o melodie care prezintă „dramele” unei femei răcite și inutilitatea oricărei persoane ce încearcă să o ajute. Adevărata inspirație din spatele melodiei este bărbatul, deoarece pentru ei este o adevărată drama când sunt răciți. Melodia “Clown” este despre clasa politică, despre același comportament al politicienilor care stârpesc zâmbetele de pe chipurile oamenilor. Cu melodia “Clown” interpreta Alexandra Penciu – Zanga a reușit să intre în inimile publicului portughez. Interpreta Alexandra Penciu – Zanga s-a născut în orașul Galați, acolo ea a crescut și a copilărit. Alexandra Penciu – Zanga a absolvit Liceul de Artă din Galați, secția instrumentală Pian,  apoi Universitatea Națională de Muzică București – secția Compoziție Pop, licență, și modulul psiho-pedagogic în cadrul aceleiași universități.  În anul 2020 Alexandra Penciu – Zanga a abslovit masterul în interpretare vocală jazz la Universitatea Națională de Muzică București iar în 2019 a obținut o bursă de studii în Lisabona, unde a studiat Artele Spectacolului.

                                          (FOTO: Alexandra Penciu – Zanga– Spectacolul „Suta lui Tănase”

Din 2017 este solist vocal la Teatrul de Revista Constantin Tănase iar din 2018 colaborează cu compania de teatru Red Nose Society pentru spectacolul „Micul Prinț”. Alexandra Penciu – Zanga a făcut parte din mai multe proiecte de teatru muzical iar din 2020 colaborează cu Teatrul Național de Operetă „Ion Dacian” pentru musical-ul Next to Normal unde o putem vedea în rolul „Natalie”. Interpreta Alexandra Penciu – Zanga a  participat de-a lungul timpului la foarte multe spectacole, evenimente atât în țară cât și în străinătate. A participat la Eurovision, la mai multe prestații artistice în Portugalia, unde a avut un mare succes. La vârsta de 16 ani, 2011, Alexandra Penciu – Zanga a participat la primul sezon la Vocea României- Echipa Loredana Groza. Cele mai cunoscute reprezentații teatrale și muzicale ale interpretei Alexandra Penciu – Zanga alături  de Teatrul de Revista „Constantin Tănase” sunt: Un cântec, o glumă”, „Hai România”, „Suta lui Tănase”, „Cu masca, fără mască”; spectacolele din cadrul „Red Nose Society”- „Micul Prinț-spectacol pentru oameni mari”, „Păhărelul cu nectar”,  musicalul”Next to Normal” – Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”. Interpreta Alexandra Penciu- Zanga cântă și la evenimente private alături de Daniel Robu, interpret, instrumentist, compozitor. Alexandrei i-a plăcut de mică să cânte, Alexandra Penciu- Zanga se ține mereu în formă, îi place mult mâncarea vegeatariană, iubește animalele, luptând pentru drepturile lor. Pentru a o cunoaște și mai bine pe interpreta Alexandra Penciu- Zanga vă invităm să citiți mai jos interviul cu aceasta. Felicitări și mult succes în continuare Alexandra Penciu- Zanga în activitatea dvs. muzicală și artistică !

                       (FOTO: Alexandra Penciu – ZangaSpectacolul „Cu mască, fară mască)

Reporter: – Ce poți să îmi spui despre piesele „Două sticle”, „Immortal”, „Un novo mundo”, „Plan to kill”, „It’s so hard to be sick”, “Clown”? Care este povestea acestor melodii? Ce mesaj transmit ele de fapt?Alexandra Penciu – Zanga: Melodia „Două sticle”este o piesă despre fuga noastră zilnică spre a avea, unde toți suntem păpușele pe sfori ghidate de ceva sau cineva. Această piesă este confesiunea uneia din păpuși ce vorbește despre vise, curajul de a le îndeplini și despre două elemente ce le consideră necesare fericirii noastre: timpul și iubirea. Mesajul melodiei „Immortal” este un protest, un strigăt de a ne trezi din distrugerea pe care o generăm planetei noastre, „Immortal” este un strigăt pentru a conștientiza comportamentul nostru, pentru a ieși din ignoranța, a ne implica și a fi mai buni.„Un novo mundo” este o  piesă despre tinerii care au idei însă nu sunt ascultați de cei mai mari decât ei, melodia a fost scrisă inițial în română cu titlul „O lume nouă”. Piesa a fost înscrisă în 2018 la Eurovision dar pentru că nu a fost selectată a fost refăcută în portugheză păstrând același mesaj. It’s so hard to be sick” este o melodie care prezintă „dramele”

                     (FOTO: Alexandra Penciu – Zanga la semifinala Eurovision)

unei femei răcite și inutilitatea oricărei persoane ce încearcă să o ajute. Adevărata inspirație din spatele melodiei este bărbatul, deoarece pentru ei este o adevărată dramă când sunt răciți. Piesa „clown” este despre clasa politică, despre același comportament al politicienilor care stârpesc zâmbetele de pe chipurile oamenilor. Misiunea artistului acum este mai importantă și mai grea, de a readuce zâmbete pe fetele oamenilor. Clownul reprezintă artistul și misiunea sa. Piesa este o adresare directă de la artist (clown) la reprezentantul clasei politice din orice timpCare este cel mai de succes proiect al tău?Poți să ne dai câteva detalii despre acesta? De unde te inspiri pentru compunerea melodiilor?Cel mai succes proiect al meu este proiectul „Zanga”. Inspirația proiectului este lumea iar Zanga a pornit de la ideea unei păpuși și răzvrătirea acesteia ce cânta despre lucrurile văzute în lume- imoralitate, urât, frumos, iubire.

                              (FOTO: Alexandra Penciu – Zanga: Piesa “Clown”) 

Între timp proiectul nu se mai rezumă doar la privirea păpușii ci cuprinde parodii și mesaje ce nu sunt încadrate la subiectele tocmai obișnuite. După reprezentația de la Eurovision proiectul a fost considerat ciudat și nonconformist însă, tocmai aceste caracteristici au stârnit interesul publicului portughez, în anul 2019 având loc mai multe reprezentații în Lisabona.La ce evenimete ai cântat sau ai participat de-a lungul timpului?

Cânți și la evenimente private? De-a lungul timpului am participat la foarte multe spectacole, evenimente atât în țară cât și în străinătate. La vârsta de 16 ani, 2011, am participat  la primul sezon la Vocea României, Echipa Loredana Groza. Am fost și la Eurovision, am avut mai multe prestații artistice în Portugalia, Lisabona.

Da cânt, și la evenimente private alături de Daniel Robu. Daniel Robu este interpret, instrumentist și compozitor, acesta  a făcut parte din proiectul De La Vegas împreună cu violonista Silvia Launeanu, proiect care a fost foarte popular în anii 2000 („e scandalos”, „oxigen”). La ce spectacole sau la evenimente ai cântat recent? Anul acesta, de  1 iunie am avut 2 spectacole la Ploiești (Păhărelul cu nectar, Micul Prinț) Deși afară ploua torențial, publicul a stat neclintit sub cort la ambele spectacole. A fost cea mai frumoasă zi de 1 Iunie. –  Cu cine ai colaborat pe plan artistic? Cum ai reușit să îmbini muzica cu teatrul? Muzica și teatrul înseamnă foarte mult pentru mine. Din 2018 am colaborat cu compania de teatru Red Nose Society pentru spectacolul „Micul Prinț” iar din 2020 colaborez cu Teatrul Național de Operetă „Ion Dacian” . Sunt angajată la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”. Cele mai cunoscute reprezentații teatrale și muzicale ale interpretei Alexandra Penciu – Zanga alături  de Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” sunt: Un cântec, o glumă”, „Hai România”, „Suta lui Tănase”, „Cu mască, fără mască”; spectacolele din cadrul „Red Nose Society”- „Micul Prinț-spectacol pentru oameni mari”, „Păhărelul cu nectar”, musicalul „Next to Normal” -Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”– Care este locul tău natal? Poți să îmi dai câteva detalii despre locul natal? Ce amintiri îți amintești din perioada copilăriei tale?

                          (FOTO: Pianina din casa bunicilor a interpretei  Alexandra Penciu – Zanga )

Galați este locul meu natal unde m-am născut, crescut, copilărit, în Galați am absolvit Liceul de Artă, secția instrumentală Pian. Galați este un oraș cu foarte multe evenimente culturale, oraș universitar cu facultăți de prestigiu, cu liceu de artă, universitate de artă, teatru dramatic și teatru muzical. Galați este orașul cu cei mai mulți tei și cu cea mai lungă faleză din România. Cele mai marcante amintiri din perioada copilăriei mele sunt cele de la teatrul de păpuși, un univers fascinant, cu atât mai mult pentru faptul că îmi era frică de păpuși.  Toți profesorii pe care i-am avut la școală sunt o parte semnificativă și plină de emoții în fiecare etapă din dezvoltare– Unde ai făcut studiile universitare? Ai urmat studii și în străinătate?Studiile universitare le-am urmat la Universitatea Națională de Muzică București – secția Compoziție Pop, licență, aici am absolvit și modulul psiho-pedagogic. În anul 2020 am abslovit masterul în interpretare vocală jazz la Universitatea Națională de Muzică București iar în 2019 am obținut o bursă de studii în Lisabona unde am studiat Artele Spectacolului.– Cine v-a îndrumat spre muzică?

De unde ai acest talent muzical? De când m-am născut, în casa bunicilor a existat o pianină, foarte veche care are în jur de o sută de ani. Pasiunea pentru muzică o am de mică. La facultate am studiat compoziția cu compozitorul și pianistul Andrei Tudor, iar jazz cu pianistul și compozitorul Mircea Tiberian De ce iubești așa de mult muzica și nu ai ales să faci alceva? A fost un traseu destul de lin cu muzica. Având pianul în casă am mers din clasa I la liceul de artă, la concursuri, apoi făcând acest lucru timp de 12 ani am mers la Universitatea Națională de Muzică din București. Făcând numai acest lucru trebuie să ajungi să îți câștigi existența din ce știi. Desigur, au fost și unele momente grele, când eram mai mică eram foarte timidă. – Cum reușești să te ții în formă care este secretul? Pe lângă muzică mai ai și alte hobby-uri? Sunt vegetariană și promovez drepturile animalelor, iubesc foarte mult animalele, în formă mă mai ține și natura. Prețuiesc orice este natural, verde. – Ce mesaj  ai pentru publicul care te ascultă, te urmăresc? Unde poate să te urmărească în continuare? Mulțumesc tuturor celor care mă ascultă și mă umaresc. Vă invit în continuare să mă urmăriți atât pe pagina mea oficială de Facebook, YouTube dar și Instagram. Să zâmbim cald și sincer iar din zâmbetele noastre să dăm și altora. Invit publicul

                                  (FOTO: Alexandra Penciu – Zanga alături de Daniel Robu- Interpret, instrumentist, compozitor)

la teatru, arta este izvor de frumusesțe sufletească iar prin schimbul artist-spectator, spectator-artist se nasc comori, se creează acea conexiune vie ce umple sufletul cu sentimente și putem da bunătate mai departe oamenilor. Pentru a asculta și viziona melodiile interpretei Alexandra Penciu – Zanga vă invităm să accesați linkurile de mai jos: Zanga – Două sticle | Semifinala Eurovision România 2017 – YouTubeIt’s so hard to be sick – Zanga – YouTubeZanga – Immortal – YouTubeZanga – Un Novo Mundo – YouTubeZanga – Clown (Português) – YouTubeAlexandra Penciu – “Dog Days Are Over” | Prova Cega | The Voice Portugal – YouTube  (VIDEO). Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți ale interpretei Alexandra Penciu – Zanga vizitați pagina de ei de Facebook, YouTube, Instagram, accesând linkurile de mai jos: https://www.facebook.com/alexa.penciu,

https://www.youtube.com/channel/UCu0u7uNdVuRucApr_gt01jA,

https://www.instagram.com/alexandrapenciu/?fbclid=IwAR0VM3Ug5kNMkzcbH_DeIb-M8Wm1KJ4U-bknTwJgAvw_qYIIIxGdhlnE098 (Pagini Oficiale). Date de contact evenimente: Daniel Robu și Alexandra Penciu- Urban Events- Telefon: 0766 749 703, Email: alexandra.penciu@yahoo.com.  

Vasile VLAD

Mergi Sus