Stiri de ultima ora
Acasa / Actualitate International / Închisoare “păzită” de crocodili flămânzi, şi nu de gardieni: în ce ţară se se întâmplă

Închisoare “păzită” de crocodili flămânzi, şi nu de gardieni: în ce ţară se se întâmplă


Condamnații pentru infracțiuni legate de droguri din Indonezia ar putea fi păziți de crocodili flămânzi, sub auspiciile unui plan invocat marți de agenția anti-drog din această țară, a indicat un purtător de cuvânt, citat de DPA.

Potrivit planului șefului agenției menționate, Budi Waseso, o închisoare construită pe o insulă înconjurată de ape pline de crocodili i-ar păstra izolați pe traficanții de droguri de curieri și utilizatori, a precizat purtătorul de cuvânt al instituției, Slamet Pribadi.

Responsabilul a indicat totodată că Budi va călători în trei provincii ale țării pentru identificarea celor mai feroce crocodili și pentru a dovedi că planul este serios, a adăugat Slamet Pribadi.

Acest plan survine în contextul în care Indonezia a adoptat o poziție extrem de dură împotriva traficului de droguri, iar în acest an autoritățile au executat 14 traficanți, sfidând comunitatea internațională care solicita clemență.

Potrivit Ministerului Justiției, cel puțin 121 de persoane sunt în prezent condamnate la moarte în Indonezia — dintre care 35 străini — cea mai mare parte pentru infracțiuni legate de droguri.

REALITATEA.NET – Stiri – EXTERN

Mergi Sus