Stiri de ultima ora
Acasa / Actualitate Intern / Incendiul din Club Colectiv. Primele concluzii ale anchetei: ”S-a folosit un singur extinctor”

Incendiul din Club Colectiv. Primele concluzii ale anchetei: ”S-a folosit un singur extinctor”


Experții au ridicat mai multe probe de la Club Colectiv, unde vineri seara a izbucnit un incendiu în care au murit 27 de persoane și au fost rănite alte 184. 

Un expert din INSEMEX, institutul care va determina cauzele producerii incendiului, susține că în clubul Colectiv s-a folosit un singur extinctor în încercarera de a stinge flăcările care au cuprins, ieri seară, pereții localului. 

Astăzi s-au prelevat probele necesare care vor constitui dovezi în acest dosar și au fost audiați cei trei acționari ai localului, urmând ca mâine să mai aibă loc o serie de audieri.

Totodată, mâine se vor face și autopsiile celor care și-au pierdut viața în această tragedie. 

Expertul nu s-a pronunțat cu privire la perioada în care se va finaliza această cercetare. Celelalte autorități implicate părăsesc, acum, locul incendiului. 

”S-au găsit urme textile, urme de materiale arse, așteptăm să vedem ce tip de articole piritehnice au fost folosite. Am găsit un singur extinctor folosit. Focul a pornit de lângă scenă. Erau materiale de antifonare și pe tavanul clubului”, a declarat șeful echipei de cercetare din INSEMEX, George Artur Găman.

REALITATEA.NET – Stiri – SOCIAL

Mergi Sus