Stiri de ultima ora
Acasa / Life Style / Iată de ce alimente trebuie să te ferești!

Iată de ce alimente trebuie să te ferești!


Batoanele de cereale conţin foarte mult zahăr
Batoanele de cereale conţin foarte mult zahăr / FOTO: http://www.foodstory.ro

Nu conțin colesterol, grăsimi trans, adaos de zahăr… acestea sunt doar câteva dintre descrierile cu care sunt promovate așa-numitele produse sănătoase din comerț. Dar de multe ori, aceastea nu sunt chiar atât de sănătoase precum par la prima vedere.

Musli

Multe dintre noi optează pentru un pachet de musli în speranța că în felul acesta consumăm un mic dejun sănătos. Oamenii de știință spun că aceste cereale care se găsesc pe rafturile din magazine sunt de fapt dăunătoare pentru sănătate, întrucât  au un conținut ridicat de zaharuri și acoperite cu glazuri de ciocolată.

O soluție sănătoasă și la-ndemână este să să-ți faci propriile musli acasă. Ai nevoie de ovăz, semințe de floarea-soarelui și o cantitate mică de fructe uscate. În combinație cu un pahar cu lapte fără grăsimi, aceste cereale făcute în casă îți vor furniza energia de care ai nevoie pentru a-ți începe ziua.
Batoane energizante

Cele mai multe produse de acest gen sunt descrise ca fiind produse „pe bază de zahăr“, majoritatea dintre ele conținând foarte multe zaharuri și puține fibre. În plus, ele sunt bogate în grăsimi trans. Dacă vrei să consumi batoane energizante, alege-le pe cele care au foarte multe fibre și cât mai puțin zahăr.

Descoperă mai multe alimente care te pot îmbolnăvi AICI.

REALITATEA.NET – Stiri – SĂNĂTATE

Mergi Sus