Stiri de ultima ora
Acasa / Life Style / Grup de Intervenție pentru gestionarea îngrijirilor victimelor din Colectiv. Cine îl coordonează

Grup de Intervenție pentru gestionarea îngrijirilor victimelor din Colectiv. Cine îl coordonează


Gestul emoţionat al unui român stabilit în Norvegia: “Am sunat şi i-am implorat să ne ajute
Gestul emoţionat al unui român stabilit în Norvegia: “Am sunat şi i-am implorat să ne ajute”

Gestul emoţionat al unui român stabilit în Norvegia: “Am sunat şi i-am implorat să ne ajute

Ministerul Sănătăţii a înfiinţat duminică, 8 noiembrie, un Grup de Intervenție, care va avea misiunea de a gestiona cea de-a doua etapă a îngrijirilor acordate pacienților internați în spitale după tragedia din clubul Colectiv.

“Intrăm în cea de-a doua fază de îngrijiri medicale și este nevoie să asigurăm atât pacienților, cât și aparținătorilor acestora tot suportul nostru medical, psihologic și social”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

“Toate eforturile de până acum și de acum înainte se îndreaptă către victime și familiile acestora. De asemenea, vreau să subliniez că toate costurile aferente transportului si tratamentului pacienților transferați in clinicile din strainatate la recomandarea medicilor, vor fi suportate de catre autoritațile romane, indiferent de calitatea de asigurat a pacientului. Ne gândim și la suport financiar pentru aparținătorii care însoțesc pacienții transferați”, a adăugat el.

Grupul de intervenție va canaliza toate nevoile de consiliere psiho-socială și va gestiona comunicarea cu aparținătorii pacienților spitalizați în România și, ulterior, va comunica și cu pacienții externați. De asemenea, grupul va colabora cu reprezentanții Comisiei medicale numită de ministrul Sănătății, precizează Ministerul Sănătăţii.

Coordonatorul acestui grup va fi dr. Gabriel Diaconu. Acesta a făcut anunţul şi pe pagina personală de Facebook, explicând că şi-a asumat “un mandat dificil”.

“În urmă cu 24 de ore am luat o decizie vitală, cred, pentru succesul operaţiunii de asistenţă a victimelor de la Colectiv. M-am întâlnit cu profesorul Enescu, cu care am lucrat cot la cot în 2010, după incendiul de la maternitatea Giuleşti”, a explicat Diaconu.

“Ne-am privit ochi în ochi şi ne-am întrebat dacă putem să mergem până la capăt împreună. Şi răspunsul a fost afirmativ. Azi dimineaţă ne-am văzut cu premierul interimar, ulterior cu ministrul Sănătăţii. Am creat la Ministerul Sănătăţii Grupul Integrat de Intervenţie în Criză, sub coordonarea mea, care reuneşte eforturile medicale, sub supervizarea dr. Enescu, cu eforturile noastre de asistenţă psihologică şi socială. Mi-am asumat un mandat dificil, dar am să îl duc până la capăt. Avem oameni de ajutat, familii de asistat printr-o perioadă cumplită a vieţii lor. Vă rog, pe toţi care ne sunteţi prieteni, să rămâneţi alături de noi. Până la capăt. Împreună rezistăm!”, a adăugat medicul.

REALITATEA.NET – Stiri – SĂNĂTATE

Mergi Sus