Stiri de ultima ora
Acasa / Tehnologie / Google te urmăreşte pretutindeni. Cum poţi să asculţi şi să ŞTERGI totate informaţiile înregistrate

Google te urmăreşte pretutindeni. Cum poţi să asculţi şi să ŞTERGI totate informaţiile înregistrate


Fie că ai căutat o anumită direcţie, fie o înjurătură la beţie, Google nu uită niciodată, el înregistrează tot ce ai spus vreodată. Ai îndrăznit să-ţi verifici lista?


Utilizatorii sistemelor control-voce precum “OK Google” sunt, probabil, conştienţi de faptul că compania Google stochează înregistrările vocale pe care le primeşte. Dar este totuşi un pic şocant să te confrunţi cu o listă a tutror înregistrărilor tale făcute de companie.

Activitatea Voce şi Audio de la Google nu este intens promovată de companie şi folosirea acesteia oferă un indiciu de ce nu este promovat. Dacă utilizatorul are (sau a avut vreodată) un telefon cu Android, care să posede sistemul de control-voce “OK Google”a văzut, desigur, că pagina ar trebui să arate o listă cu toate comenzile pe care le-aţi dat vreodată (toate căutările voce), alăturat fiind şi un buton de ascultare.

”În cazul meu, am găsit o înregistrare de-a mea în care căutam cel mai apropiat Waitrose (supermarket) din Glasgow, fiindu-mi lene să gătesc; am mai găsit şi încercările de a obţine indicaţii rutiere până la un Ikea, dar şi nişte înregistrări în care arunc obscenităţi aleatorii, precum un calculator prost”, afirmă jurnalistul de la TheGuardian Alex Hern.

Acest serviciu face parte din încercările companiei Google de a demistifica serviciul de colectare a datelor. Google mai oferă utilizatorilor o istorie a locaţiilor, acestea fiind urmărite graţie aplicaţiei Google Maps sau pur şi simplu prin intermediul unui telefon Android.

În ambele cazuri, serviciul creează sentimentul de nelinişte. Da, e bine să existe posbilitatea de a vedea ceea ce păstrează compania. Dar, de asemenea, acesta este un memento puternic despre cât de mult aceasta ştie despre tine.

Compania nu are motive întemeiate, dar, în caz că utilizaţi serviciul control-voce pe un produs Google, ar fi bine să ştiţi faptul că înregistrările dumneavoastră de voce sunt stocate sub două forme: prima – generală – o cantitate mare de informaţii, recoltată de la utilizatori, care permite îmbunătăţirea recunoaşterii; şi a doua – particulară – învăţând specificul vocii tale. Dacă utilizaţi aceste servicii, şi aţi optat deja pentru stocarea datelor, aveţi, încă, posibilitatea de a folosi o caracteristică a serviciului – de-al opri.

Deconectând activitatea Voice Google nu înseamnă că opreşti stocarea înregistrărilor tale, ci doar că se păstrează cu o identitate anonimă, acestea fiind mai greu de relaţionat cu contul dvs. Iar dacă vă doriţi ca Google să nu mai înregistreze vocea şi informaţiile, există numai o singură soluţie – nu mai vorbiţi cu el.

Sursa: descopera.ro.

Articole recomandate

Mergi Sus