Stiri de ultima ora
Acasa / Life Style / Gestul pe care nu trebuie să îl faci la duș niciodată

Gestul pe care nu trebuie să îl faci la duș niciodată


Gestul pe care nu trebuie să îl faci la duș niciodată
Gestul pe care nu trebuie să îl faci la duș niciodată

Majoritatea dintre noi nu concep să foloseească în timpul dușului altceva decât săpun. Se pare că acest produs nu este tocmai potrivit pentru baie, întrucât medicii susțin că ne-ar afecta imunitatea.

Teoria medicilor este aceea că spălatul zilnic cu spăun ne afectează imunitatea, așa cum susține medicul Robyn Chutkan, de la Centrul de Digestie pentru femei. De asemenea, același medic, care este autorul studiului The Microbiome Solution, susține că săpunul ne face pielea atât de curată, încât anihiliează și bacteriile bune, menite să țină la distanță acneea și eczemele.

Corpul uman are miliarde de bacterii pe piele, și în stomac, cunoscute drept flora microbiană, iar un echilibru precar i-ar afecta sănătatea. Contactul cu germenii patogeni nu face deloc rău pielii, ba dimpotrivă ajută comunitățile de bacterii să facă deosebirea între germenii ”prietenoși” și cei cei dăunători.

Doctorul Chutkan ne recomandă să folosim săpunuri fără prea multe substanțe chimice, cu ingrediente organice. Majoritatea produselor antibacteriene abundă de chimicale dure care afectează echilibrul bacterian al pielii noastre, precizează Robyn Chutkan.

Tot ea explică și faptul că pielea de pe corpul uman nu are nevoie să fie spălată cu altceva în afară de apă. Singurele zone unde trebuie să folosim săpunul sunt regiunea axilelor și cea inghinală.

Sursa: unica.ro

REALITATEA.NET – Stiri – SĂNĂTATE

Mergi Sus