Stiri de ultima ora
Acasa / Actualitate International / Foamete extremă în Coreea de Nord. Reducere fără precedent a rației de alimente

Foamete extremă în Coreea de Nord. Reducere fără precedent a rației de alimenteConform unei evaluări la care a participat Programul Alimentar Mondial (World Food Programme – WFP), în Coreea de Nord consumul de alimente s-a redus drastic, diversitatea hranei este minimă şi familiile se văd nevoite să renunţe la o masă pe zi sau să mănânce mai puţin, aceasta din cauza celei mai slabe recolte pe care această ţară a avut-o în ultimul deceniu.

”Fără sprijin umanitar, milioane de oameni ar putea suferi de foamete”, a avertizat la o conferinţă de presă la Geneva purtătorul de cuvânt al WFP, Herve Verhoosel.

Experţi ai WFP şi Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) au efectuat o vizită în Coreea de Nord la cererea autorităţilor de la Phenian pentru a realiza această evaluare.

Misiunea internaţională a constatat că producţia agricolă a ţării a fost în ultimul an de 4,9 milioane de tone, cea mai slabă cifră după cea înregistrată în 2008-2009, astfel că deficitul faţă de minimul necesar (incluzând importurile) este de 1,36 milioane de tone.

Deşi mai multe ţări, printre care Rusia, Canada, Franţa, Suedia şi Elveţia, donează alimente pentru Coreea de Nord prin intermediul Programului Alimentar Mondial, acestea sunt departe de a completa nevoile de hrană.

Coreea de Nord a trecut printr-o foamete severă în anii ’90, în urma recoltelor slabe şi a dezintegrării Uniunii Sovietice, ţară care era la acea vreme o sursă de bază pentru asistenţa economică, circa 3,5 milioane de nord-coreeni murind atunci. China a devenit apoi unul dintre principalii furnizori de ajutor umanitar pentru Coreea de Nord.


Fanatik.ro


Traian Basescu, BATUT de Adrian Nastase! Cum s-a produs altercatia dintre cei doi


Fanatik.ro


Kovesi, ATACATA de unde se astepta mai putin! Cine nu o vrea procuror-sef european


Stirile PRO TV


Mărturia unui angajat de la o terasă din Mamaia. Ce avea în corp Răzvan Ciobanu

Mergi Sus