Stiri de ultima ora
Acasa / Politica / "Festival" de mitinguri electorale în Focșani. PNL dă vina pe autorități, UNPR spune că nu participă

"Festival" de mitinguri electorale în Focșani. PNL dă vina pe autorități, UNPR spune că nu participă


PNL Vrancea va organiza duminică un miting electoral în parcarea din faţa sediului partidului, la care sunt aşteptaţi peste 7.000 de susţinători. În aceeaşi zi, în Focşani au fost aprobate alte trei mitinguri electorale în zone diferite din oraş, solicitate de PSD, ALDE şi UNPR.


PNL Vrancea susţine că responsabilitatea pentru orice eveniment neprevăzut care poate apărea în timpul mitingului electoral de duminică nu va aparţine partidului, ci ”autorităţilor locale şi instituţiilor abilitate să asigure ordinea publică”.

“PNL Vrancea a luat toate măsurile legale prevăzute de Legea 60/1991, de la voluntari la responsabili de eveniment, stabilire traseu etc, astfel încât mitingul să se desfăşoare în termenii legali prevăzuţi de legislaţie. (…) Orice eveniment neprevăzut care poate apărea, în sensul apariţiei unor susţinători ai altor partide în zona B-dul Independenţei nr. 8 (vizavi de Electrica), nu va fi în responsabilitatea PNL, ci a autorităţilor locale şi a instituţiilor abilitate să asigure ordinea publică”, au declarat reprezentanţii PNL Vrancea, într-un comunicat transmis sâmbătă Agerpres.

Liberalii precizează că au solicitat autorităţilor să nu aprobe un miting al altor partide în zona de desfăşurare a evenimentului PNL, pentru a fi evitate incidente între participanţi.

“În şedinţa Comisiei din data de 3 mai 2019, am solicitat în mod clar autorităţilor să nu aprobe un miting al altor formaţiuni politice în zona mitingului PNL, tocmai pentru a fi evitate orice incidente între participanţi”, au arătat liberalii.

PNL Vrancea va organiza duminică un miting electoral în parcarea din faţa sediului partidului, la care sunt aşteptaţi peste 7.000 de susţinători. În aceeaşi zi, în Focşani au fost aprobate alte trei mitinguri electorale în zone diferite din oraş, solicitate de PSD, ALDE şi UNPR.

Potrivit primăriei, toate manifestările electorale se vor desfăşura în puncte fixe şi nu permit deplasări, pentru a evita dezordinea şi eventuale conflicte.

“Comisia de Autorizare a Adunărilor Publice a decis, la sugestia celor de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, că aceste deplasări nu ar trebui să aibă loc, tocmai pentru a evita dezordinea şi eventuale conflicte şi fiecare partid să-şi desfăşoare această activitate într-o locaţie bine delimitată şi bine stabilită. (…) PNL îşi va desfăşura mitingul pe B-dul Independenţei, vizavi de sediul partidului, PSD în Piaţeta Obor, UNPR în piaţeta de la Gară, iar ALDE în Piaţeta de la Teatrul Municipal ‘Maior Gheorghe Pastia’”, a declarat, pentru Agerpres, primarul Cristi Misăilă. 

Reprezentanţii UNPR precizează, după afirmaţiile liderului PNL, Ludovic Orban, privind o contra-manifestaţie a PSD, ALDE şi UNPR la Focşani, că Uniunea nu organizează şi nu participă în această perioadă la manifestări organizate în municipiul respectiv. “Îi solicităm preşedintelui PNL să înceteze să dezinformeze populaţia prin lansarea de informaţii false, care pot induce în eroare opinia publică în legătură cu activitatea şi politica UNPR”, arată reprezentanţii formaţiunii.


Fanatik.ro


Sondaj DEVASTATOR pentru Rares Bogdan! Cine ar castiga DETASAT alegerile europarlamentare


Fanatik.ro


Din pacate, A MURIT! Radu Tudor a anuntat DECESUL! Paul Ionescu nu mai este printre nori


Stirile PRO TV


Bebeluș născut prematur, scăpat de medici din mâini. „Parcă umblau cu un sac de cartofi”

Mergi Sus