Stiri de ultima ora
Acasa / Actualitate International / Două victime ale incendiului de la Colectiv, tratate la spitalul de arși din Newcastle

Două victime ale incendiului de la Colectiv, tratate la spitalul de arși din Newcastle


Dr. Sarah Pape, specialist principal la RVI, a jucat un rol esential in coordonarea eforturilor de salvare, zburand in Romania pentru a evalua situatia arsurilor pacientilor. Noua dintre acestia au ajuns in Marea Britanie. 

Cand am auzit de incendiul de la Bucuresti am fost ingrozit de numarul mare de victime si m-am intrebat cum poate face fata un singur oras unei asemenea catastrofe. Am decis imediat sa calatoresc in Romania. In trei ore am fost acolo. Cateva zile la rand am evaluat mai multi pacienti si i-am sfatuit pe chirurgii romani cu privire la interventiile chirurgicale“, a declarat Dr. Sarah Pape. 

Din lista scurta cu 20 de pacienti, Dr. Pape a selectat 12 care au fost apti sa calatoreasca in Marea Britanie, Norvegia si Finlanda. 

Avionul NATO C17 a ajuns in Marea Britanie luni dimineata, iar pacientii au fost transportati catre spitalele din Newcastle, Chelmsford, Swansea, Bristol, Liverpool, Manchester si Birmingham. 

Tinand cont de amploarea dezastrului, victimele au primit ingrijire de inalta calitate in regim de terapie intensiva in spitalele din Romania. Medicii s-au comportat excelent. Aceasta a fost o experienta care trebuie sa ne faca sa deschidem ochii si sa gandim o strategie europeana in cazul in care o tragedie similara ar avea loc in viitor“, a anuntat Dr. Sarah Pape.


REALITATEA.NET – Stiri – EXTERN

Mergi Sus