Stiri de ultima ora
Acasa / Tehnologie / Descoperire incredibilă în Siberia. A trăit acum 42.000 de ani!

Descoperire incredibilă în Siberia. A trăit acum 42.000 de ani!


Cercetătorii ruși au descoperit sânge și urină în timpul unei autopsii efctuate pe un mânz mumificat. Animalul a trăit în urmă cu 42.000 de ani în regiunea Verkhoiansk din Siberia.


Descoperirea a fost făcută în timpul prelevării mostrelor de țesut, în speranța că exemplare ale acestei specii ar putea fi clonate, scrie CNN

Vânătorii de colți de mamut au descoperit mânzul mumificat, în 2018, lângă craterul Batagaika, într-o zi când temperaturile au atins – 67,8 grade Celsius.

Potrivit cercetătorilor, mânzul avea doar 2 săptămâni când a murit, cel mai probabil înecându-se în noroi, astfel fiind conservat perfect în permafrost.

„Rămășițele au fost conservate perfect, fără a fi deformat. De asemenea, părul a protejat foarte bine capul și picioarele”, a declarat un cercetător pentru CNN.

Semyon Grigoriev, directorul muzeului Mamuților din Yakutsk, a declarat că astfel de descoperiri sunt rare. Cercetătorul a declarat că a mai existat un caz asemănător, în 2013.

“De regulă, sângele se coagulează sau se transformă în pudră în rămășițele animalelor mumificate din epoca de gheață. Din cauza condițiilor în care a fost conservat animalul, a fost posibilă această descoperire”. 


Fanatik.ro


Liviu Dragnea, scandal URIAS la Suceava! Ce i-a transmis unui om. Camerele au prins momentul VIDEO


Fanatik.ro


Viorica Dancila a GAFAT din nou. Greseala facuta in sedinta de guvern, de fata cu toti ministrii


Stirile PRO TV


Un român prins într-un ambuteiaj a aflat că iubita lui a murit în accidentul care bloca drumul

Mergi Sus