Stiri de ultima ora
Acasa / Actualitate Intern / Cuvioasa Parascheva. Mii de oameni stau în ploaie şi frig ca să se închine la moaştele a trei sfinţi

Cuvioasa Parascheva. Mii de oameni stau în ploaie şi frig ca să se închine la moaştele a trei sfinţi

Pentru că ploua torenţial, raclele cu moaştele celor trei sfinţi au fost înfăşurate în folii de plastic pentru a le proteja în timpul procesiunii prin centrul oraşului. Continuând ideea de anul trecut, Calea Sfinţilor a debutat cu marşul fanfarei militare.

Tineri în costume populare, un sobor de câteva zeci de preoti, dar şi măicuţe au pornit în pelerinaj înaintea raclelor, pe străzile Iaşului.

Pe tot parcurusul procesiunii cele trei racle cu rămăşiţele sfinte au fost încadrate de militari ai Brigăzii 15 Mecanizate Iaşi are au purtat torţe în mâini. Mii de oameni au mers mai bine de o oră, pe un traseu ce a depăşit patru kilometri.

Frigul pătrunzător şi ploaia deasă nu au contat nici pentru miile de oameni care au aşteptat să ajungă să se închine la cei trei sfinţi.

Procesiunea cunoscută drept “Calea Sfinţilor” marchează oficial începutul hramului Cuvioasei Parascheva. Punctul culminant al celui mai mare pelerinaj din România va fi miercuri, pe 14 octombrie, când, pe o scenă din centrul oraşului, va fi oficiată Sfânta Liturghie.

REALITATEA.NET – Stiri – SOCIAL

Mergi Sus